Lista strijelaca Premijer lige: Krpić prestigao Bilbiju, Ahmetović opasno prijeti

Tri kola prije kraja

Lista strijelaca Premijer lige: Krpić prestigao Bilbiju, Ahmetović opasno prijeti

S. Mlaćo

Pogotkom protiv Mladosti u pobjedi Željezničara 3:1 Sulejman Krpić postao je prvi strijelac Premijer lige tri kola prije kraja sezone. 

Krpić sada na svom kontu ima 15 postignutih pogodaka i prestigao je Nemanju Bibliju koji je na zimu napustio Premijer ligu i otišao u Južnu Koreju. U dresu Zrinjskog postigao je 14 pogodaka i činilo se da će ostati prvi strijelac.

Na trećem mjestu je sjajni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović sa 13 postignutih pogodak, njegov saigrač Benjamin Tatar 12, dok Vojo Ubiparip (FK Tuzla City) ima 11, a Krste Velkoski (FK Sarajevo) 10.

Irfan Hadžić iz Radnika je postigao devet, a po osam Haris Dilaver (NK Čelik), Elvir Koljić (FK Krupa), Amar Rahmanović (FK Sarajevo) i Mirsad Ramić (NK GOŠK).

Lista strijelaca Premijer lige:

15 - Sulejman Krpić (FK Željezničar)

14 - Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

13 - Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo)

12 - Benjamin Tatar (FK Sarajevo)

11 - Vojo Ubiparip (FK Tuzla City)

10 - Krste Velkoski (FK Sarajevo)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

9 - Irfan Hadžić (FK Radnik)

8 - Haris Dilaver (NK Čelik), Elvir Koljić (FK Krupa), Amar Rahmanović (FK Sarajevo), Mirsad Ramić (NK GOŠK).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi