Nemanji Bilbiji u Koreji ne ide ni blizu kako je zamislio

Premijer ligu napustio kao najbolji strijelac

Nemanji Bilbiji u Koreji ne ide ni blizu kako je zamislio

A. Čaušević

Nemanja Bilbija je zimus napustio Premijer ligu kao najbolji strijelac najjačeg ranga bh. fudbala. 

Bilbija se poslije niza sjajnih sezona odlučio zaputiti na Daleki istok te je dres Zrinjskog zamijenio onim korejske ekipe Gangwon.

Međutim, iskusnom ofanzivcu stvari u K1 ligi ne idu ni blizu kako je on to zamislio, a vjerovatno i planirao.

Bilbija u aprilu za Gungwon nije odigrao ni minute, a ni u današnjoj pobjedi nad Incheonom nije bio u protokolu. Bilo je 1:0. Poslije 10 odigranih kola ova ekipa je osma na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

Gungwon je u prošlom mjesecu odigrao pet utakmica, a bivši kapiten U21 reprezentacije BiH prema zvaničnim podacima niti jednom nije bio u protokolu.

Prve i jedine nastupe upisao je još u martu. Protiv Sangju Sangmua na terenu je proveo 20 minuta, dok je u duelu s Jeonbuk Motorosom bio starter, ali je zamijenjen na poluvremenu.

Već sada se može nagađati o tome da li je Bilbijina avantura u Koreju bila pravi potes, te uopšte neće biti iznenađenje ukoliko se na ljeto vrati u Premijer ligu ili u neki od šampionata iz regiona.

Inače, Bilbija je sa 14 golova još uvijek prvi strijelac Premijer lige. Istina, prvo mjesto dijeli sa Sulejmanom Krpićem iz Željezničara.

Top Komentari

milivoje
Nije mogao ni u Splitu ni u Vojvodini meda sa kašike,tipični seljački igrač tipa Zeba.Samo može u PL igrati
4 0
Fcs
Dabogda se slomio sav!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi