Navijačima Željezničara ostali su u ružnom sjećanju, a danas se "muče" kao drugoligaši

Bili su četiri puta i prvaci države

Navijačima Željezničara ostali su u ružnom sjećanju, a danas se "muče" kao drugoligaši

Haris Zilić

Bugaraski Litex Lovech, ostat će navijačima Željezničara u lošem sjećanju, obzirom je pretkolu Kupa UEFA 2004. godine Litex u revanšu savladao Željezničar sa 7:0.

Litex je četiri puta bio prvak Bugarske, a četiri puta osvajač Kupa, a klub se danas nalazi u nezavidnoj situaciji.

Ekipa je drugoligaš.

U bugarskoj Vtora ligi su na sredini tabele sa 20 bodova zaostatka za pozicijama koje vode u bugarsku elitu, osam kola prije kraja.

Tim iz Lovecha će imati težak period oporavka,  to je sigurno, ali najbtinije za tim je da su finansijski uspjeli postići određenu stabilnost, koja ih je koštala na rezultatskom planu prošlih sezona. Ekipa je 2015.  godine izbačena iz lige zbog napuštanja utakmice.

Ovome dodajmo da će novi bugarski provligaši biti navjerovatnije Pirin i Lokomotiva Sofija.

Top Komentari

Comandini
Petev, Novakovic iz Kelna, Jelenkovic, Obuca i Berberovic su igrali tamo.
8 1
Mahatma.Barbie
U 5-oj minuti utakmice već bilo 3:0.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi