Željin "krvnik" pred najtežim udarcem u historiji kluba

Teška sezona

Željin "krvnik" pred najtežim udarcem u historiji kluba

Haris Zilić

Jedan od najtežih poraza u Evropi, FK Željezničar doživio je 2004, godine kada su poraženi od bugarskog Litexa sa 7:0 u revanšu pretkola Kupa UEFA, a ukupno sa 9:1.

Litex je danas daleko od tih slavnih dana. Klub iz Lovecha je drugoligaš u Bugarskoj, a prijeti mu i ispadanje u treći rang.

Naime, ekipa je trenutno na 16. mjestu u Drugoj ligi samo poziciju iznad opasne zone, odnosno mjesta koje vode u Treću ligu. Imaju 12 bodova kao i prvi tim u opasnoj zoni ekipa Septemvrija.

Litex je prošlo kolo poražen od drugog tima Ludogoretsa sa 1:2, a ovaj vikend igraju sa drugoplasiranim Hebarom, što znači da bi vrlo lahko mogli prezimiti na pozicijama koje vode u trećeligaško društvo, što bi bio još jedan udarac za Litex.

Ekipa je imala i finansijskih problema, a čini se da se još nisu stabilizovali kako su planirali.

Litex je četiri puta bio prvak Bugarske, posljednji put 2011. godine, dok je četiri puta osvajao i bugarski Kup, a posljednji je bio 2009. godine. Imaju i jedan Super Kup Bugarske osvojen 2010. godine.

Ove sezone će imati samo jedan cilj, a to je da izbjegnu najteži udarac u historiji kluba i ispadanje u poluamaterski rang takmičenja.

Top Komentari

Ende
Joj fakat... gdje ces od litexa izgubiti 8 razlike
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi