Litvanci i Grci skratili rostere pred Eurobasket

Litvanci i Grci skratili rostere pred Eurobasket

Midhat Šljivak

Protivnik naše reprezentacije na Eurobasketu selekcija Litvanije skratila je preliminarni spisak za Eurobasket za jedno ime.

Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas odlučio je da u Sloveniju ne putuje bek šuter Martynas Gecevicus. Gecevicius je nastupio na prethodna tri velika takmičenja za Litvance, ali će novi košarkaš Lietuvos Rytasa propsutiti nastup u Sloveniji.

Roster Litvanije sada broji 14 igrača, a konačan spisak od 12 imena biće poznat nakon završetka turnira u Viljnusu.

Skraćenje rostera su napravili i Grci. Selektor ove selekcije Andrea Trichieri odlučio je da se zahvali niskom krilu Vlantimiru Giankovitsu, koji je očekivano ostao bez mjesta u timu s obzirom da je na njegovoj poziciji žestoka konkurencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.