Litvanci i Slovenci moraju se paziti Australaca

Grupa D u Las Palmasu

Litvanci i Slovenci moraju se paziti Australaca

Realno ovo je najslabija grupa Svjetskog kupa. Tri reprezentacije Litva, Slovenija, Australija su daleko ispred Angole, Koreje i Meksika. Međutim bit će vrlo zanimljivo vidjeti ko će završiti na prvom mjestu u grupi jer Australci su pripremi jaku ekipu, dok su Litvanci kao i Slovenci uvijek opasni.

Kazlauskas je poveo selekciju bez Kleize, Kalnietisa, ali i dalje ima dovoljno kvalitetnih imena da završi na prvom mjestu u grupi. To je itekako važno jer grupa D u osmini finale ide na grupu C a tamo su Amerikanci.

Jure Zdovc je kući ostavio Nachbara i Lorbeka, Vidmara, ali su tu dva Dragiča Blažič, Prepelič, Murič, pa i Aleksej Nikolić iz Sparsa. Zdovc je kao igrač osvojio zlato 1990 godine, u polufinalu je zaustavio jednog Kennyja Andersona. Sada ima ekipu vrijednu i tešku pa možda i četvrtfinala.

Australci su ambiciozni, ali s pravom jer Dellavedova i Exum su tu, pa Baynes i Bairstow, Ingles i Newley su preiskusni. Iako nema Boguta i Millisa, Australija se sprema za jedan veliki rezultat, jedno veliko iznenađenje. Njihov plasman među osam to sigurno ne bi bio u ovom trenutku. Mogu igrati pravu odbranu, mogu biti jako šuterski opasni

Angola, Meksiko i Južna Koreja su ipak dvije stepenice ispod ove tri gore navedene selekcije, ali je Angola za korak bliže osmini finala od Meksika i Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.