Litvanci plaćaju za mjesto na SP

FIBA bogatija za 500.000 dolara

Litvanci plaćaju za mjesto na SP

A. Beganović
Teme:

Košarkaški savez Litvanije uplatio je na adresu FIBA-e 500.000 dolara u nadi da bi njhova seniorska reprezentacija mogla da dobije jednu od četiri specijalne pozivnice za Svjetsko prvenstvo koje se 2010. godine održava u Turskoj.

"Očekujemo pozitivan odgovor od FIBA-e sada kada je naša kandidatura za jednu od specijalnih pozivnica kompletirana. Nije bilo lako skupiti toliki novac, ali smo imali pomoć pet kompanija koje su sponzorisale našu kandidaturu", rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Litvanije Vladas Garastas.

Pored Litvanaca za specijalnu pozivnicu su iz Evrope konkurisali savezi Rusije, Nemačke, Poljske i Velike Britanije, a glavni odbor FIBA-e će već u nedjelju, 13. decembra, odlučiti koje će četiri reprezentacije biti pozvane da se pridruže selekcijama koje su već obezbijedile plasman na Mondijal.

Na SP  2010. učestvovat će 24 reprezentacije, a žrijeb će biti održan u utorak, 15. decembra, u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.