Litvanci razbili Srbe za bronzanu medalju

Litvanci razbili Srbe za bronzanu medalju

Šokantan poraz u sinoćnjem polufinalu od Srbije ostavio je velike psihološke psljedice na košarkaše Srbije, koji su danas u utakmic za bronzanu medalju poraženi od Litvanije sa 99:88.

Krajnji rezultat n epokazuje stvarno stanje na parketu. Litvanci su imali i 22 poena prednosti, ali su se na kraju malo opustili što su Srbi iskoristili i smanjili na pristojnih 11 poena razlike. Srbija je ravnopravna bila samo u prvih deset minuta kada su gubili 23:22, a nakon toga je uslijedila sjajna igra Litvanaca koji su u svakom segmentu bili bolji od Srba.

Na poluvremenu su Litvanci vodili sa deset razlike (48:38), da bi u posljednjih deset minuta ušli sa osamnaest poena prednosti (72:54). Na kraju su Srbi malo pojačali gas i smanjili na 99:88.

Linas Kleiza je sa 33 poena i 7 skokova predvodio Litvance, Simas Jasaitis je dodao 14 poena i 10 skokova, Paulius Jankunas i Mantas Kalnietis 15 poena, dok su kod Srbije najbolji bili Novica Veličković sa 18, te Kešelj sa 12 i Savanović sa 10 poena.

U utakmici za peto mjesto Argentina je sa 86:81 savladala Španiju. Carlos Delfino je postigao 27 poena, Luis Scola 22 poena i 11 skokova, a Pablo Prigioni 17 poena i 7 asistencija kod Argentine, dok su kod Španije bili bolji Rudy Fernandez sa 31 poenom i 8 skokova i Marc Gasol sa 16 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti