Litvanska mašina se zahuktala, razbijena Ukrajina

Eurobasket

Litvanska mašina se zahuktala, razbijena Ukrajina

E. Škorić

Litvanija je u četvrtom kolu grupe B Eurobasketa došla do treće pobjede i to poprilično uvjerljivo, pošto je sa 94:62 razbila Ukrajinu.

Litvanci su u Tel Avivu ušli u pravu seriju, pa su nakon uvodnog poraza od Gruzije, a onda redom bez problema savadala Izrael, Italiju i Ukrajinu.

Sve je danas bilo gotovo nakon prvih 10 minuta, kada su gosti vodili 27:10. Uspjela je Ukrajina malo da se vrati tokom druge četvrtine, no već u trećoj slijedi novo razbijanje od strane superiornih Litvanaca.

Do kraja su košarkaši Litvanije ponizili rivale i ostvarili pobjedu od čak 32 razlike, pa su već osigurali osminu finala.

Valanciunas je ubacio 22 poena uz 14 skokova, dok je Kuzminskas dodao 17 poena, a Kalnietis je uz 10 poena imao čak 11 asistencija. Jedina svijetla tačka u Ukrajini bio je Pustovyi sa 29 poena i osam skokova.

Ukrajina - Litvanija 62:94 (10:27, 20:17, 17:28, 15:22)

Ukrajina: Pustozvonov 5, Kolčenko 2, Lukašov 3, Otverčenko 3, Lypovyy 4, Korniyenko 4, Bobrov 5, Zaytsev, Kravtstov 1, Pustovyi 29, Koniev 2, Mishula 4.

Litvanija: Kalnietis 10, Juskevicius 6, Maciulis 7, Gecevicius 11, Valanciunas 22, Kuzminskas 17, Motiejunas 7, Milaknis 3, Bendzius 5, Grigonis, Gudaitis 6, Ulanovas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije