Litvanski klub doveo igrača koji ima lažne podatke na Wikipediji
Wikipedia nije stranica kojoj se treba vjerovati kada dovodite novog igrača, a ovaj fudbaler je to dokazao

Panzo zavarao čelnike Panevezysa

Litvanski klub doveo igrača koji ima lažne podatke na Wikipediji

Endin Čaušević
Teme:

Wikipedia je stranica za koju mnogi vjeruju da sadrži najprovjerenije podatke, ali se ispostavilo da to i nije istina. Na svojoj koži to su najbolje osjetili čelnici litvanskog drugoligaša Panecezysa koji su mislili da su doveli fudbalera koji je nekada žario i palio u dresu QPR-a.

Naime, litvanski klub je nedavno objavio na svojoj zvaničnoj stranici da je doveo novo veliko pojačanje Barkleyja Miguela Panza. Iz Panecezysa su se na sva vrata hvalili da su uspjeli dovesti fudbalera koji je nekada igra za QPR i to veoma uspješno, a nakon toga većinom je igrao po Francuskoj.

Na njegovoj Wiki stranici piše da je od 2010. do 2012. godine ovaj fudbaler igrao za QPR za koji je odigrao 36 utakmica i postigao je čak 45 golova. Međutim, na kraju se ispostavilo da je njegova stranica prepuna lažnih podataka, te da je upravo Panzo "zaslužan" za to jer on nikada nije bio član engleskog kluba.

Litvanski klub se još uvijek nije oglasio nakon ovih navoda i Panzo je i dalje član Panecezysa. Međutim, postoje velike šanse da dobije raskid saradnje, ali je smiješno da nisu provjerili njegove podatke, te da su povjerovali da su doveli veliko pojačanje, odnosno igrača koji je nekada "igrao" za QPR.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi