Livančić se razišao sa Slobodom: Bože moj, sve se dešava sa razlogom

U potrazi za novim klubom

Livančić se razišao sa Slobodom: Bože moj, sve se dešava sa razlogom

S. Mlaćo

Sloboda će doživjeti velike promjene ovog ljeta, a između ostalih Tuzlake je do sada napustio Tony Livančić, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje.

Livančić je upisao 21. nastup u prvenstvu, te dodao po jedan pogodak i asistenciju, a dva nastupa dodao je i u Kupu BiH.

Na Tušnju ga svi pamte kao velikog profesionalca i nogometaša koji je uvijek davao posljednji atom snage, a vrlo često znao je biti i jedna od glavnih uzdanica Tuzlaka.

U Tuzli je stigao iz NK Čelik prije dvije godine. Prisjetio se tog perioda na početku razgovora za SportSport.ba.

"Godinu dana prije nego sam došao u Slobodu tadašnji trener Vlado Jagodić me zvao da dođem, ali ja sam se odlučio za odlazak u Hrvatsku što na kraju nije ispalo kako je planirano jer sam na kraju 2016. godine i cijelu 2017. godina većinu vremena bio povrijeđen. Dok ozdravim, zadesi me nova povreda. Naredne sezone sam ponovo dobio poziv od tadašnjeg prijedsjednika kluba Senada Mujkanovića i odlučio sam se na dolazak smatrajući da je to najbolja odluka za mene nakon teškog perioda koji je bio iza mene. Predstavljen mi je plan kluba gdje je u tom trenutku trener bio Admir Smajić, pripreme sam odradio dobro, treneri su bili zadovoljni, nametnuo sam se, ali odlaskom trenera tako sam i ja prebačen na klubu. Psihički sam pao, borio se sam sa sobom, dobijao sam priliku s klupe i par navrata pomogao klubu u osvajanju bodova. Nije to bio najbolji period za mene, ali ne tražim opravdanja. Narednu sezonu vratio se trener Smajić i dobro smo odradili pripreme, ali od početka priprema pratili su nas problemi. Imali smo dobru ekipu, dobri igrači su tu bili, ali loša situacija u klubu je utjecala na to da nismo pružali najbolje od sebe. Sigurno da je bila bolja situacija u klubu da bi i mi puno bolje rezultat napravili. Što se mene lično tiče, smatram da sam mogao i morao puno bolje. Svidio mi se grad Tuzla i proveo sam dvije lijepe godine tu, upoznao sam nove ljude i nadam se da ću ostati u kontaktu s njima bez obzira gdje otišao. Želim se zahvaliti iskrenim navijačima kluba na iskrenoj podršci koju su nam/meni davali bez obzira na rezultate. Drago mi je sto sam bio član kluba na stotu godišnjicu", kaže Livančić.

Sa čelnicima Slobode je obavio razgovor, a sada je dobio informaciju da saradnja neće biti nastavljena.

"Ne znam gdje je zapelo, zvali su me na razgovor i bio sam na razgovoru, rekli su se javiti i nakon deset dana su me zvali i rekli da nam se interesi razilaze. Žele pomladiti ekipu, zahvalili su mi se i poželjeli sreću u nastavku karijere".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radio je i tokom pandemije, ali i sada što i nije čudno, s obzirom da je poznat po visokoj profesionalnosti i posvećenosti nogometu.

"Klubovi polako počinju s pripremama, a ja treniram bez prestanka otkako je počela pandemija. U dobroj sam fizičkoj spremi, ali nije to isto kao treninzi na terenu. Poželio sam se treninga sa ekipom i nadam se da ću uskoro pronaći novu sredinu gdje ću biti zadovoljan i početi trenirati sa ekipom. Želja mi je bila ostati još jednu sezonu u Slobodi da napokon proigram kao sto sam u Vitezu pružao igre, ali Bože moj, sve se dešava s razlogom. Šta ću dalje još ne znam ništa, počeli su se javljati agenti, šta će na kraju biti, vidjećemo. Moram dobro razmisliti šta je najbolje za mene", dodao je Tony Livančić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi