LIVE: BiH - Rusija 23:29 (KRAJ)

LIVE: BiH - Rusija 23:29 (KRAJ)

Kraj utakmice
Meč je završen pobjedom Rusije (29:23) koja je prikazala daleko bolju i zreliju igru od našeg tima. Hvala što ste bili na SportSport.ba, uskoro opširniji izvještaj i fotogalerija.  

59. minut
Dibirov postiže svoj deseti gol, a u narednom napadu Grahovac je došao do pete odbrane. Svi jedva čekaju da se meč završi.

57. minut
Uspjeli smo samo smanjiti razliku, ali je definitivno da su Rusi bolja ekipa i da zasluženo odlaze na EP. Nama ostaje nada da ćemo u narednim kvalifikacijama (za SP) djelovati mnogo bolje i uigranije.

54. minut
Sve je gotovo. Rusi vode sa 28:20 i do kraja treba pokušati ublažiti poraz. Ponovo nećemo vidjeti jedno veliko takmičenje jer smo večerašnjim porazom izgubli sve šanse. Grams je sakupio čak 23 odbrane?!

51. minut
Postigli smo dva brza gola (Veselinov, Velić), ali su pogodili i Rusi. Ponovo je plus pet, a do kraja je ostalo jako malo vremena.

48. minut
Oleg Grams odbranio je novi zicer, a Chernoivanov podiže prednost na +6. Promašaj i Velića. Čini se kako naš brod lagano tone. Utišala se i publika u Areni.

46. minut
Sedmerac za Rusiju nije iskoristio Ivanov. Grahovac je bio uspješan. Može li nam to dati krila da stignemo makar do izjednačenja? Čini se da ne jer je novu grešku iskoristio Dibirov (9 gol).

44. minut
Buljugija postiže novi gol. Da li moguć preokret. Iako igramo bez Harmandića i Terzića čini se da smo na dobrom putu. No, na tom putu stoji i Grams (17 odbrana).

41. minut
Buljugija je pogodio iz sedmerca, a parket je napustio i Harmandić u društvu ljekarske ekipe. Čini se da je riječ o rasjekotini na licu. Gol Veselinova.

38. minut
Dvije greške su kaznili Rusi sa dva gola za velikih i možda i nedostižnih 20:15. Minut odmora uzeo je Halid Demirović kako bi malo umirio igrače i pokušao napraviti preokret.

37. minut
Grams ima 14 odbrana, a veliki hendikep zadesio je naš tim budući da je Terzić zbog povrede ipak preselio na klupu. Udarac u lice dobio je i Harmandić, ali je ostao u igri.

36. minut
Grams (12) i Tahirović (10) nastavljaju sa svojim odbranama, a novu grešku kaznila je Rusija za plus dva. Nije uspio ni Terzić.

33. minut
Na parketu je i opravljeni Terzić, a mladi Velić ponovo pokazuje da je veliki talenat našeg rukometa. Pogađa i Rastvorcev.

32. minut
Počelo drugo poluvrijeme odbranom Tahirovića (deveta), a Velić je lobovao Gramsa za izjednačenje i erupciju oduševljenja u zeničkoj Areni.

U poluvremenu su se dogodile neke nevjerovatne stvari. Sudije su priznale gol Doborca koji je u 28. minutu poništen zbog navodnog prestupa pa je na semaforu 13:14.

Kraj poluvremena
Nismo igrali kako smo znali, ali se nadamo da će u drugom dijelu biti mnogo bolje. Malo se odmorite i vratite na drugo poluvrijeme. Hvala što ste na SportSport.ba

Kraj poluvremena
Velić je postigao gol nekoliko sekundi prije kraja za konačnih 12:14 na poluvremenu.

29. minut
Ruska selekcija drugi put u meču ide na plus tri. Gosti maksimalno koriste igrača više.

28. minut
Rusi i dalje vode, a naša selekcija ne uspijeva da "stane na loptu". Gosti su očigledno došli po bodove koji im donose prvu poziciju u Grupi 2. Na dva minuta isključen Kerezović, a pogodio je Ivanov.

27. minut
Harmandić je iz sedmerca postigao peti gol. Ovaj put Grams nije imao nikakvih šansi. Naša odbrana je pogriješila, a Starik je pogodio mrežu Tahirovića. Uspio je na drugoj strani i Doborac.

25. minut
Harmandić je pogodio, ali su i Rusi dali gol (Aslanyan). Nikako da napravimo neku mini seriju, no s obzirom na nešto lošije izdanje rezultat nije loš. Brani i Tahirović (šesta).

23. minut
Terzić je za kratko napustio parket zbog povrede, a u igru se vratio Harmandić. Ruska odbrana je 5-1, a sedmerac nije iskoristio Stojanović za novo izjednačenje.

21. minut
Imali smo već devet tehničkih grešaka, a kada se tome doda deset odbrana Gramsa i maestralni Dibirov (6 golova) onda je rezultat i podnošljiv.

19. minut
Dibirov je pogodio za 7:6, a u narednom napadu spasila nas je stativa. Demirović traži dobitnu kombinaciju, pokušaće Doborac i Veselinov. Pogodio je Divković, ali i Dibirov (pet gol).

17. minut
Za sada su mrežu Rusa pogodili samo Harmandić, Stojanović i Velić. Grams ima čak deset odbrana, ali je i Tahirović sakupio pet.

15. minut
I dalje nismo u mogućnosti da stignemo do vodstva. Gostujuća odbrana je vrlo dobra i pokretljiva, a Skopničev dovodi Rusiju do 6:4.

13. minut
Grams je sakupio već sedam odbrana. Jedino za Harmandića nije našao riješenje. Popularni Dado postigao je svoj treći gol, a zatim je Stojanović iz kontre izjednačio. Pogodio i Ivanov.

11. minut
Grams i Tahirović su prva imena meča. Golmani su jednostavno fenomenalni i zbog toga je na semaforu samo 2:3.

10. minut
Drugi put Rusi zaustavljaju loptu koja ide na Toromanovića, a na drugoj strani sudije vide probijanje Rusije. Igropulo je kažnjen na dvije minute, ali to još nismo iskoristili.

8. minut
Mnogo grešaka naših mladića. Zadnja je bila probijanje Mirsada Terzića. Na sreću, Rusi ne koriste poklone, a drugi gol daje Harmandić.

6. minut
Čini se da je naša selekcija prilično nervozno ušla u meč. Rusi bez pritiska, a na dvije minute isključen je Velić koji je prvo zaradio opomenu, a zatim i kaznu. Već tri odbrane Tahirovića koji nas drži u igri.

4. minut
Greška naše selekcije koju je Rusija kaznila. Žuti karton je zaradio Martinović, a treba kazati da su sjajnu atmosferu napravili naši navijači.

Susret je počeo, a golom Harmandića vodimo sa 1:0. Poveli smo i u Čehovu, ali su tada Rusi napravili seriju 7:0. Arena nije ispunjena do posljednjeg mjesta, na tribinama ima oko 4.000 navijača. Rusi su izjednačili.

Našem timu je ostala teoretska prilika da se plasira na završni turnir, a za takav epilog potrebne su pobjede nad Rusijom i Farskim Ostrvima te kiks Srbije u Italiji. Očekujemo punu dvoranu i pobjedu naših rukometaša.

Poštovani posjetioci portala SportSport.ba dobro došli na prenos meča pretposljednjeg kola rukometnih kvalifikacija za plasman na «Euro 2010» u Austriju između BiH i Rusija. Susret u zeničkoj Areni počinje u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.