LIVE: BiH - Srbija 31:28

LIVE: BiH - Srbija 31:28

Kraj utakmice. BiH je nadigrala favorizovanu Srbiju sa 31:28. Bilo nam je čast raditi prenos, kao i svaki put kada igra naša reprezentacija. Ostanite na SportSport.ba. Uskoro fotogalerija, izvještaj i izjave!!!

60. minut. Sve je gotovo. Vodimo sa četiri gola razlike. TERZIĆ!!!

59. minut. Svi su na nogama. Igrači, klupa, treneri i navijači. Pjeva se pjesma u "Skenderiji", Bosna i Hercegovina je na putu da zabilježi veliku pobjedu!!!

58. minut. Vujin i Mitrović su jockeri Srbije, ali na našu sreću izgleda da su se kasno probudili. Treba nam gol što prije. Sedmerac Stojanovića i ....GOOOLLLL

58. minut. Naši igrači polako i značaki čuvaju vodstvo. Srbija pravi faulove, a naši irači ih namjerno "navlače" na prekršaje kako bi vrijeme iscurilo.

56. minut. Mitrović "poderao" mrežu Tahirovića, a naša selekcija ide po novi gol i ovjeru trijumfa.

55. minut. Jaškić prekinuo post našeg tima, a sedmerac za Srbiju, a Tahirović brani udarac Iliću!!! BRAVO ENIDE!!!

54. minut. Vujin je postigao dva gola zaredom, a u odbrani igra "flastera" na Terzića. Srbija prokockala priliku da smanji na samo dva gola razlike. Bude se i naši navijači!

53. minut. Srbija dala dva brza gola, a na našu sreću nakon odbrane Pejanovića lopta ponovo dolazi do naših igrača.

52. minut. Vujin je savladao Tahirovića, a Jaškić zbog guranja zaradio isključenje. Naša selekcija u napadu. Srbija igra odbranu 5-1.

50. minut. Imamo pobjedu, ali moramo biti pažljivi i oprezni. Nikako se ne smije srljati. Pejanović odbranio, a Mitrović postiže svoj treći gol.

49. minut. Marković pogodio iz kontra napada, a prethodno je Martinović pogodio stativu. Toromanović zaradio sedmerac i isključenje Milovskog, a Stojanović pogađa sa linije sedam metara.

47. minut. Enid Tahirović je "skinuo zicer" Iliću i tako sačuvao bh. tim, a Toromanović daje šesti gol iz šestog pokušaja. U seriji je i Mitrović.

46. minut. Srbija iz kontre dala drugi gol u situaciji sa igračem više, ali smo i mi preko Harmandića poentirali sa rukometašem manje.

44. minut. Sa tribina se čuje "Bosna je šampion, šampion...", a Stojanović na krilima navijača daje svoj četvrti gol za plus sedam. Ipak, Mitrović daje gol za Srbiju, a Veselinov dobija dvije minute kazne.

43. minut. Jaškić za plus šest. Nevjerovatno kako je naš krilni igrač prevario Stanića. Srbija sa igračem manje.

42. minut. Gol za Harmandića, a Tahirović je ponovo sa "sto ruku". Sve smo bliži pobjedi. Da, tako je, a isključenje je zaradio nervozni Momir Ilić.

40. minut. Sa tribina se čuje "Bosna, Bosna...", a Tahirović zaustavlja Vučkovića što je njegova 12. odbrana. Na golu Srbije Stanić, a u kontri Vučković prvi put postiže gol.

39. minut. Harmandić grubo fauliran, ali će se sigurno vratiti na parket. Novi napad naše selekcije. U igri je Martinović, a Toromanović postiže peti gol!!!

38. minut. Cvetković traži idealnu postavu, a njegovi izabranici u odbrani igraju varijantu 3-3. Nova odbrana Tahirovića koji ne dozvoljava rivalu da ugrozi vodstvo.

36. minut. Harmandić doveo našu selekciju prvi put do pet golova prednosti. Srbija mnogo slabija nego u prvom dijelu, bez agresivnosti i brzih kontri. Ipak, Ilić iz velike daljine pogađa mrežu Tahirovića.

35. minut. Toromanović ponovo lobom pogađa mrežu Pejanovića, a Srbija ne realizuje napad.

33. minut. Odbrane i dalje čvrste, ali Bojinović ipak prolazi i postiže svoj treći gol.

32. minut. Marković pogodio prečku i ostaje isti rezultat. Idemo po plus pet! 

31. minut.
Počelo drugo poluvrijeme. Sretno!!!

Kraj poluvremena. Tahirović najzaslužniji za četiri gola prednosti.
Malo se osvježite, ali svakako ostanite na SportSport.ba. Čujemo se uskoro!

30. minut.
Imamo loptu i napad za plus pet, a selektor Halid Demirović traži minut odmora za posljednji dogovor prije poluvremena.

29. minut. Jaškić pogodio iz ugla za velikih četiri gola prednosti. "Skenderija" je proključala. Ne čuje se sudijska pištaljka niti sirena za time-out kojeg je zatražio Cvetković.

28. minut. Martinović uz gol izborio i isključenje. Srbija igra bez srednjeg beka, Tahirović brani, ali je Srbija ponovo u kontri... Naša selekcija ponovo u ključnim trenucima ostala bez koncentracije. Ipak, Tore.... za +3.

27. minut. Mirsad Terzić je pogodio i dvorana je proključala. Srbija ima i malo sreće jer joj se lopta već drugi put odbija od prečke. Ilić ponovo dao gol i sedmerca, ovaj put prevario Grahovca.

26. minut. Na isteku napada Ilić pogodio za "samo" plus jedan našeg tima. Kojić igra sve grublje, vodi pravi "rat" sa Toromanovićem i Terzićem.

23. minut. Harmandić pogodio, a na drugoj strani Tahirović kao "panter". Imamo i plus dva jer se u strijelce upisao i Toromanović. "Skenderija" gori!

22. minut. Naša selekcija dobro igra i parira favorizovanom rivalu. Za nadati se da ćemo se u nastavku rezultatski odlijepiti. Kojić dobio dvije minute što nam daje priliku da ostvarimo prednost.

20. minut. Branislav Obradović pogodio za novu prednost. Terzić sada igra samo u napadu, Martinović u odbrani. Strijelac za Srbiju Bojinović.

19. minut. Igramo sa igračem manje i teško izlazimo na kraj sa jakom odbranom Srbije, ali je Martinović probio bedem!!

18. minut. Naši moraju znati da u igri sa mnogo golova nemamo mnogo šansi i zbog toga moraju spustiti loptu na zemlju. Srbija je najopasnija iz brzog centra. Terzić zaradio drugo isključenje (opradavno).

16. minut. Stojanović je realizovao sedmerac što je njegov treći gol. U napadu Srbija. Na tribinama i terenu užarena, ali izuzetno fer i korektna atmosfera.

15. minut. Srbija iz brzog centra već drugi put smanjuje na minus jedan. U trenucima kada dođemo na plus dva, gosti odmah uhvate priključak, osmi gol za svoju selekciju postigao je Toskić, a deveti Ilić.

13. minut. Imali smo priliku za plus tri, ali nismo uspjeli pa je Srbija serijom 2:0 izjednačila. Ipak, Terzić je u svom stilu pogodio mrežu Pejanovića.

11. minut. Lob Toromanovića za dva razlike, a Marković iz kontre kažnjava našu zaspalu odbranu. Igra se vrlo brzo, golovi padaju kao na traci... 

8. minut. Za sada se igra čvrsto, sa jakim odbranama, ali bez grubih startova. Obradović se vinuo "do neba" i pogodio za BiH. Imali smo napad za plus dva, ali smo propustili priliku.

7. minut. U igri Martinović koji se juče priključio našoj selekciji, a Harmandić u svom stilu pogodio za novu prednost. Srbija iz sedmerca izjednačila preko Ilića.

5. minut. Tri odbane sakupio je fenomenalni Tahirović, a u kontri Jaškić pogodio za prvo vodstvo. Nakon obostranog faula, Terzić i Toskić dobili po dva minuta.

4. minut. Srbija povela preko Kojića, ali je Terzić izjednačio. Publika nosi naše mladiće...

3. minut. Tahirović odbranio, na drugoj strani brani i Pejanović. Odbrane jake i čvrste, 6-0.

1. minut. Susret je počeo, sa centra su krenuli rukometaši Srbije. SRETNO našim mladićima!!!

20:00. Uz zaglušujuću buku intonirana himna Srbije, ali to na igrače i stručni štab rivala nije ostavilo poseban utisak. Cijela "Skenderija" pjeva himnu BiH!!!!

19:55. Sve je spremno za veliki duel reprezentacija BiH i Srbije. Pobjeda znači mnogo, poraz nas itekako udaljava od plasmana na EP u Austriju. Ne treba zaboraviti ni revanš na "Čairu" u nedjelju.

19:50. Srbija je jedna od rijetkih selekcija koja neće podleći pritisku o čemu svjedoče riječi selektora Cvetkovića: "Užitak je igrati u ovakvom dekoru", prokomentarisao je atmosferu u "Skenderiji" strateg "crvenih".

19:47. Ako je i bilo neke bojazni sada je definitivno jasno da navijača Srbije u Sarajevu nema. To može radovati RS BiH, a mi poželimo da dlanovi i grla budu jedino "sredstvo" najboljih navijača na svijetu!

19:37
. Iako je trenutno u Njemačkoj, Enid Tahirović nije zaboravio atmosferu u "Skenderiji": "Igrati pred ovakvim navijačima je čudo. Ponosan sam", rekao je Tahirović našem novinaru u prolazu i otišao na istezanje.

19:32 Uz salve zvižduka na parketu su izašli rukometaš Srbije na zagrijavanje. Sa tribina se čuje pjesma: "Hajmo Bosno...", a svi se nadamo da će igra mladića selektora Demirovića ličiti na divnu bosansku sevdalinku.

Dobro došli na LIVE prenos susreta rukometnih kvalifikacija za plasman na EP 2010. u Austriji između BiH i Srbije. Iako meč treba da počne za pola sata dvorana "Mirza Delibašić" je skoro popunjena! Poželimo sreću našim mladićima!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.