LIVE: Slavija - Zrinjski 2:0

Revanš susret polufinala Kupa BiH

LIVE: Slavija - Zrinjski 2:0

Kraj utakmice

Slavija nadigrala Zrinjski sa 2:0 u revanš meču polufinala Kupa BiH i tako se plasirala u finale.

Tako je aktuelni osvajač trofeja našeg najmasovnijeg takmičenja eliminisan u polufinalu. U drugom polufinalu od 18.30 sati igraće Sloboda - Široki Brijeg (prvi meč 1:2).


Hvala što se bili na SportSport.ba, uskoro izvještaj i fotogalerija...
 

90+ (sudijsko vrijeme)

Igraće se još četiri minute sudijskog vremena, malo vremena za goste koji nisu opasnje zaprijetili Lučiću.

Hvala što ste na SportSport.ba

86. minut

Slavija od 83. minuta sa igračem manje jer je crveni karton (drugi žuti) dobio Simić. No, malo je vremena ostalo da gosti krunišu terensku nadmoć.

Hvala što ste na SportSport.ba

81. minut

Ulazimo u finiš susreta u kojem Slavija i dalje ima rezultat koji je vodi u finale. Zrinjski je krenuo na sve ili ništa, ali je pitanje da li može za krakto vrijeme uraditi nešto više... Đurić je pokušao u solo prodoru doći do gola domaćina, ali nije uspio...

Hvala što ste na SportSport.ba

76. minut

Slavija i dalje ne dopušta gostima da dođu do svoje igre i blizu Lučića. Teško je povjerovati da se Zrinjski pomirio sa eliminacijom.

Polupriliku je za Slaviju propustio je Arsenijević.

Hvala što ste na SportSport.ba

71. minut

 
Igra se primirila, iako se očekivalo da Mostarci krenu još jače ka Lučiću. Dragan Jović daje savjete svojim izabranicima, ali ih oni ne izvršavaju na terenu.

Razlog je i dobra igra domaćih igrača koji kontrolišu sredinu. Iz igre je uz ovacije sa tribina izašao Darko Spalević, ljubimac navijača.

Hvala što ste na SportSport.ba

65. minut

Iako je Zrinjski bolji za sada nije stvorio niti jednu pravu priliku za postizanje gola, a Slavija se malo probudila i trener Zoran Erbez od svojih igrača traži da krenu po treći gol.

Hvala što ste na SportSport.ba

60. minut

 Slavija se polako zatvara, a Zrinjski nema više šta čekati. Mora baciti sve karte u napad. Mostarcima je gol Zimonjića itekako pokvario planove i sada nemaju drugog izbora osim da pokušaju u narednih pola sata zatresti mrežu Lučića.

Hvala što ste na SportSport.ba

57. minuta

GOOOOLLLLL!!! Slavija - Zrinjski 2:0.
Zimonjić pogodio mrežu loše postavljenog Melhera za, u ovom trenutku finale Kupa BiH.

Golman Zrinjskog napravio grešku kao Čeh u susretu Chelsea - Liverpool kada je ostavio nepokrivenu prvu stativu.

Hvala što se na SportSport.ba

54. minut

Zrinjski je izvršio dvije izmjene. Kordić je zamijenio Vukovića, a umjesto Aničića na terenu je Musa. Slobodan udarac za Slaviju izveo je Spalević, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Muskalu se ljuti na svog saigrača jer je želio da on izvede slobodnjak.

Hvala što ste na SportSport.ba

50. minut

Zrinjski je zamalo iskoristio činjenicu da se Slavija otvorila i bacila sve karte u napad. U samo dvije minute, Žuržinov i Žižović mogli su savladati Lučića. Prvom je udarac golman Slavije odbranio, a drugi je bio neprecizan. Utakmica je ponovo itekako zanimljiva, šanse se redaju na obje strane..

Kalukacija više nema...

Hvala što se na SportSport.ba     

47. minut

Samo što se krenulo sa centra Slavija je zaprijetila. Spalević je lijepo šutirao, ali je Melher loptu odbio u korner. Čini se kako su domaći krenuli mnogo odlučnije.

Hvala što se na SportSport.ba

Kraj prvog dijela

Kraj poluvremena u kojem nije bilo mnogo uzbuđenja. Slavija vodi sa 1:0, ali je to rezultat koji vodi Zrinjski u finale Kupa BiH s obzirom na prednost iz Mostara od dva gola razlike (4:2).

Očekujemo mnogo više uzbuđenja u nastavku.

Hvala što se na SportSport.ba

43. minut

Muskalu šutirao, Melher loptu odbio u korner da bi isti igrač lijepo centrirao do Ćirka koji je glavom šutirao pored gola.

Ulazak Miroslava Blaževića, selektora našeg A tima "ujedinio" navijače Slavije i Zrinjskog. Cijeli stadion je Ćiru nagradio salvom zvižduka.

Hvala što se na SportSport.ba

40. minut

Ulazimo u finiš prvog dijela meča koji osim prvih 20 minuta ne može dobiti prlaznu ocjenu.

Čini se kako će se na odmor otići sa ovim rezultatom, a da će u drugom dijelu biti više "vatre" s obzirom da domaćin mora postići još najmanje jedan gol.

Hvala što se na SportSport.ba

34. minut

Slobodan udarac sa 25 metara izveo Ivanković, no njegov udarac završio je visoko iznad prečke. Slavija nikako da dođe do igre iz prvi 15-tak minuta kada je dominirala sredinom terena. Zrinjski nije slučajno lider i njegovi napadi su sve opasniji...

Hvala što se na SportSport.ba

29. minut

Igra se i dalje odvija između dva šesnaesterca. Zrinjski ponovo zaoprijetio iz prekida. Ovaj put je pokušao Nikolić nakon ubačaja Žuržinova, ali je bio neprecizan. Nervozu na terenu odlično smirio sudija Pilav.

Hvala što se na SportSport.ba

25. minut

Korner za goste umalo nije urodio plodom. Žižović na drugoj stativi uposlio Đurića čiji je udarac prohujao pored stative Lučićevog gola izmamivši uzdahe Ultrasa koji su vidjeli loptu u mreži. 

Hvala što se na SportSport.ba

20. minut

Igra se odvija na sredini terena. Zrinjski sve više na terenu koji pripada Slaviji, iako bez izglednijih prilika. Jedina prijetnja golmanu Lučiću bio je udarac iz daljine Žiovića, a na drugoj strani Spalević ima dobru priliku, ali je bio neprecizan.

Hvala što se na SportSport.ba

17. minut

Slavija i dalje dominira, iako su njeni napadi malo splasnuli. Gosti se oporavili od početnog šoka i polako počinju sa organiziranjem akcija. Na tribinama sada ima oko 4.000 navijača, a došla je još jedna grupa tifoza iz Mostara.

Hvala što se na SportSport.ba

13. minut

Susret se rasplamsao. Žute kartone dobili su Stanković i Simić. Nakon primljenog gola Zrinjski krenuo ofanzivnije, a dobru priliku poslije centaršuta Ivankvovića glavom propustio Selimović.

 Za Slaviju igraju: Lučić, Regoje, Simić, Spalević, Arsenijević, Ščepanović, Zimonjić, Kutalija, Stanković, Maskulu i Ćirka, dok boje "plemića" brane: Melher, Nikolić, Džidić, Vuković, Selimović, Žuržinov, Ivanković, Stojanović, Žižović, Đurić i Aničić.

 Hvala što se na SportSport.ba

11. minut


GOOOLLLLL!!!! Slavija - Zrinjski 1:0. Strijelac je Ščepanović u 9. minutu.

Maskulu izveo slobodan udarac kojeg je Melher kratko odbio do Ščepanovića kojem nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu. 

 Hvala što se na SportSport.ba


 Inicijativa Slavija od početka. Već u 4. minutu idealnu priliku imao je Darko Spalević. Nakon lijepog centaršuta Kutalije napadač domaćina zahvatio je loptu glavom sa pet-šest metara, ali je bio neprecizan.

Zrinjski se opredijelio za brzo kontra-napade iz kojih će pokušati doći do nekog gola koji bi definitivno znači prolazak u finale. 

Hvala što se na SportSport.ba

1. minut.

 Susret je počeo, a sa centra se krenuli gosti koje bodri oko 50-tak "Utrasa". Atmosfera na stadionu je prekrasna, za nadati se je da će fudbaleri oba tima prikazati igru dostojnu polufinalista Kupa, odnosno svog renomea.

U narednom javljanju akteri utakmice....

Hvala što ste na SportSport.ba

Poštovani posjetioci portala SportSport.ba dobro došli na LIVE prenos revanš susreta polufinala Kupa BiH između Slavije i Zrinjskog.

 Domaćin će imati težak zadatak da nadoknadi minus od dva gola iz prvog susreta u Mostaru (2:4) i plasira se u finale našeg najmasovnijeg takmičenja, ali uz pomoć domaćih navijača u taboru Slavije uvjereni su u prolaz.

Na stadionu SRC "Slavija" trenutno se po lijepom i toplom vremenu okupilo oko 3.000 navijača, a očekuje se da se do početka meča kojeg će voditi Ermin Pilav iz Sarajeva ta brojka poveća.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.