LIVE: Srbija - BiH 28:23
Naši su u Skenderiji očitali lekciju istočnim komšijama...

Kvalifikacije rukometaša za "EP 2010"

LIVE: Srbija - BiH 28:23

KRAJ! Utakmica u niškoj dvorani Čair je završena pobjedom Srbije rezultatom 28:23. Najefikasniji igrač susreta bio je Momir Ilić sa 12 golova, a kod naših najviše golova postigao je Obradović (pet).
Uskoro opširnije...

60. minut - Harmandić pogađa, a Srbijanci čuvaju loptu i susret privode kraju pobjedom rezultatom.

59. minut - Pejanović je ponovo spasio svoj gol, no lopta odlazi u aut i za naš tim. Ipak, nova tehnička pogreška naših, Ilić postiže svoj 12-ti gol, a Terzić zarađuje isključenje.

58. minut - Naši su bez ideje u napadu. Pejanović ponovo zaustavlja udarac Adnana Harmandića.

57. minut - Srbijanci nastavljaju rešetati naš gol sa vanjskih pozicija. Sada je pogodio Vujin.

57. minuta - Ilić je ponovo pogodio, a Pejanović je odbranio udarac Jaškića.

56. minut - Srbija opet ima sreće u napadu i dolazi do nove prednosti od tri gola razlike. Stojanović na drugoj strani pogađa stativu. Šteta...

55. minut - Pogodio je Toromanović., oslobodio se Nikolića i realizovao šut sa crte.

54. minut - Odbranili smo se i idemo po novi pogodak za dva gola zaostatka.

53. minut - Nevjerovatno. Kada nije znao šta će sa loptom, a prijetio je pasivan napad, Ilić je sa preko deset metara poslao loptu u mrežu. Uzvratio je Martinović...

52. minut - Sada je prošao Stojanović sa lijevog krila i opet smanjio zaostatak na tri gola.

52. minut - Vujin se digao sa deset metara i postigao svoj prvi gol.

51. minut - Nebojša Grahovac je zaustavio Anđelkovićev ulazak sa lijevog krila, a Martinović pogađa na drugoj strani, uz isključenje Anđelkovića.

49. minut - Konačno gol. Adnan Jaškić je pogodio i konačno prekinuo veliku seriju reprezentacije Srbije.

49. minut - Nove dvije pogreška našeg tima u napadu, a Momir Ilić sa sedam metara postiže svoj deseti gol. Srbija ima "plus 5". To nije nikako dobro.

7. minut - Terzić je ponovo promašio. Pejanović je ubilježio i šestu odbranu u drugom poluvremenu.

46. minut - Halid Demirović je pozvao time out, obzirom da je Srbija u nastavku napravila seriju od 9:5 i ima prednost od četiri gola, što nikako ne odgovara našem timu.

45. minut - Anđelković je neriješiva enigma za našu odbranu. Sada je ušao na crtu i pogodio sa igračem manje.

45. minut - Pejanović je zaključao gol Srbije. Zaustavio je udarac Terzića, a Srbija ima priliku da ode na "plus 4".

44. minut - Nismo uspjeli iskoristiti igrača više, a Ilić pogađa za 20:17.

43. minut - Bojinović je nakon prekršaja nad Harmandićom, a prilikom izlaska sa parketa, reprezentativac Srbije je psovao i prijetio delegatu utakmice...

43. minut - Sada obostrano isključenje. Na "odmor" će Toskić i Toromanović zbog međusobnog guranja na crti. 

41. minut - Anđelković je ponovo pobjegao našoj odbrani i pogodio za "plus 2". Naši sada imaju problema sa organizacijom napada. Sa tribina počinju provokacije. Ori se "Ubij, ubij, ubij Turčina..."

40. minut - Vukašin Stojanović se upisuje u listu strijelaca i postiže 16-ti gol za BiH.

39. minut - Opet tehnička greška naših, a u kontranapadu Srbija ima priliku da poveća prednost sa sedam metara. Ilić je opet siguran...

38. minut - Dimitrije Pejanović je zaustavio Jaškića, ali lopta se odbija u aut. Pokušali smo isa drugog krila, ali Pejanović opet brani. Nije dobro da naši razbrane srbijanskog golmana...

37. minut - Ponovo se digao Obradović i postigao peti gol. Srbija pravi faul u napadu i sada idemo po izjednačenje. Isključen je Anđelković i sada imamo igrača više.

36. minut - Šesti sedmerac za Srbiju, a Ilić pogađa peti put.

35. minut - Anđelković ulazi sa lijevog krila i pogađa bliži ugao Tahirovićevog gola. Uzvratio je Harmandić i smanjuje na "minus 1". 

34. minut - Srbija opet igra agresivnu odbranu, Terzićev udarac brani Stanić, ali je lopta opet za naš tim, no Terzić opet promašuje cijeli gol.

33. minut - Naši gube loptu, Tahirović opet brani, ali novi penal za Srbijance! Ilić je ovaj put precizan i Srbija opet vodi.

32. minut - Tahirović je zaustavio Mitrovićev udarac, ali sudije pokazuje na sedam metara, no Tahirović je nesavladiv i sa sedmerca!!!!!!!!

31. minut - Uzvraća Branislav Obradović za novo izjednačenje.

31. minut - Počelo je drugo poluvrijeme. Srbija organizuje prvi napad u nastavku, a Ilić pogađa za 13:12.

30. minut - Terzić je realizovao sedmerac i na poluvrijeme odlazimo pri rezultatu 12:12. Odlična igra naših reprezentativaca, nadamo se da će tako nastaviti i u nastavku.

30. minut - Momir Ilić je prevario Grahovca, a na drugoj strani sedmerac za BiH u posljednjoj sekundi! Fauliran je Stojanović.

30. minut - Sedmerac za Srbiju u posljednjih 13 sekundi do kraja prvog poluvremena.

30. minut - Terzić je pogodio prečku, a Srbija će imati priliku da u posljednjem napadu osigura prednost do odlaska na odmor.

29. minut - Halid Demirović je zatražio time out kako bi naši reprezentativci organizovali posljednji napad u prvom poluvremenu, iz kojeg ćemo nadamo se doći u vodstvo...

28. minut - Opet smo se odbranili sa igračem manje. Marković je promašio šut sa lijevog krila.

27. minut - Kojić pronalazi rupu na našem lijevom krilu, ali Obradović zabija sa igračem manje i opet držimo egal.

26. minut - Stanić je uspio odbraniti svoj gol, a Stojanović na drugoj strani probija našu odbranu i pogađa na 10:9. U narednom napadu naši su uspjeli ponovo doći do izjednačenja.

25. minut - Gooooooollllllllll. Mirzad Terzić pogađa sa igračem manje, a Srbija pravi faul u napad. Idemo po vodstvo sa igračem manje.

25. minut - Obradović je isključen, ali Enid Tahirović ne dozvoljava da Srbija iskoristi brojčanu prednost i da ode na dva gola prednosti. Četvrta odbrana kapitena našeg nacionalnog tima.

24. minut - Sudije su dozvolile Srbijancima nešto duži napad, ali ovaj poklon ne koriste domaći.

24. minut - Jovica Cvetković, selektor Srbije, očito nije zadovoljan igrom svojih izabranika, pa je pozvao time out.

22. minut - Adnan Harmandić nakon asistencije Stojanovića vraća BiH u igru i smanjuje na 9:8.

22. minut
- Srbije ide na "plus 2". Momir Ilić je pogodio za 9:7.

21. minut - Tahirović se razbranio, ali lopta je ponovo došla do reprezentativaca Srbije, koji su kasnije preko Bojinovića iz sedmerca došli u prednost.

19. minut - Uroš Mitrović doveo je Srbiju u vodstvo, a BiH je kompletna, jer se Toromanović vratio u igru. Obradović izjednačuje na 7:7.

18. minut - Enid Tahirović je trećom odbranom spasio da Srbija preko Mitrovića povede.  

17. minut - Srbija je uzvratila preko Ilića koji je izjednačio rezultat, a na drugoj strani naši su promašili još jedan napad. U međuvremenu Vukašin Stojanović je isključen na dvije minute. 

16. minut - Toromanović je ponovo siguran sa crte i dovodi BiH u novo vodstvo.

15. minut - Anđelković uz dosta sreće vara Tahirovića i izjednačuje rezultat, a naši u narednom napadu prave tehničku grešku i gube loptu.

14. minut - Novi sedmerac za BiH. Toskić je iz golmanskog prostora zaustavio Toromanovića i zaradio isključenje. Terzić ovaj put nije uspio realizovati sedmerac.

13. minut - Momir Ilić je realizovao sedmerac i smanjio zaostatak Srbije na jedan gol zaostatka.

13.minut - Jaškić je imao priliku da dovede BIH u vodstvo od tri razlike, ali je Stanić odbranio njegov udarac.

12. minut - Mirsad Terzić je umjesto Stojanovića preuzeo odgovornost i pogodio za prednost od plus dva za naš tim.

11. minut - Srbija je napravila grešku u koracima, idemo ponovo po prednost od dva gola razlike. Sedmerac za BiH...

10. minut - Marković je isključen na dvije minute, a Jaškić je iskoristio igrača više i svojim drugim golom doveo BiH u vodstvo od 4:3.

10. minut - Edin Tahirović je zaustavio i Stojanovićev udarac, BiH je kompletna, ali je lopta opet došla do reprezentativaca Srbije, a Stojanović se iskupio i opet izjednačio rezultat.

8. minut - BiH se odbranila sa igračem manje, a Adnan Jaškić je pogodio za 3:2, a gol smo postigli sa igračem manje.

7. minut - Adnan Jaškić je ušao s krila, ali je Stanić ponovo odbranio. Mirsad Terzić je isključen na dvije minute, nakon prekršaja nad Anđelkovićem.

6. minut - Vukašin Stojanović nije uspio realizovati sedmerac. Darko Stanić je zaustavio negov udarac. Na drugoj strani Marković je izjedančio rezultat - 2:2.

5. minut - Terzić je postigao pogodak, ali su suci ranije prekinuli napad i Anđelkoviću pokazali žuti karton.

3. minut - Golom Branislava Obradovića Bosna i Hercegovina je povela sa 2:0. Ratko Nikolić je uzvratio i smanjio na 1:2.

2. minut - Enid Tahirović je odlično otvorio utakmice. Ilić se digao iznad bloka, ali je Tahirović ukrotio njegov udarac. BiH vodi 1:0, strijelac je Toromanović.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad imaju naši reprezentativci. Srbija igra agresivnu odbranu 3-3. Sretni "žuti plavi".BiH je izgubila loptu, a sada Srbija organizuje napad preko Anđelkovića.

18.59 - Danijel Anđelković i Ratko Nikolić, dvojica reprezentativaca koji nisu igrali u Skenderiji večeras su u sastavu Srbije, što će dodatno otežati posao izabranicima selektora Halida Demirovića.

18.58 - U toku je intoniranje himni. Bh. himna je ispraćena salvom zvižduka, a tokom intorinaranje iste, svi navijači u dvorani okrenuli su leđa prema parketu.

18.56 - U toku je predstavljanje reprezentacija. Dvorana "Čair" je "proključala", ali treba naglasiti da su domaći navijači, za sada, koretkni i da nije bilo provokacija.

18.50 – Bh. reprezentativci neće imati lagan zadatak jer je sigurno da će Srbija u dvorani Čaire imati veliku podršku. Ipak, ukoliko ponove igru kao prije dana protiv istog protivnika, ni iznenađenje nije nemoguće.

Dobro došli na LIVE prenos susreta rukometnih kvalifikacija za plasman na EP 2010. u Austriji između Srbije i BiH. Naš nacionalni tim u četvrtak je u Sarajevu slavio rezultatom 31:28, a nadamo se da će i u Nišu ostvariti pozitivan rezultat! Sretno BiH!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.