Odbrana Liverpoola je nešto najsmješnije što ćete danas vidjeti: Muk na Anfieldu samo što je počelo!

Semenyo postigao pogodak

Odbrana Liverpoola je nešto najsmješnije što ćete danas vidjeti: Muk na Anfieldu samo što je počelo!

Eldar Ganibegović

Liverpool je prvu domaću utakmicu u engleskoj Premier ligi ove sezone otvorio na najgori mogući način - primljenim pogotkom i to nakon velike greške u posljednjoj liniji.

Nakon što je u prvom kolu Premier lige Liverpool na gostovanju kod Chelseaja remizirao 1:1, danas je na Anfieldu od 16 sati dočekao Bournemouth kao veliki favorit, ali stvari nisu krenule kako treba.

Nepunih 180 sekundi trebalo je gostima da stignu do pogotka, odnosno domaćoj ekipi da napravi veliku grešku i isti taj pogodak poklone Trešnjicama.

Trent Alexander-Arnold je izgubio loptu koju je ukrao Antoine Semenyo i u nastavku akcije postigao pogodak za vodstvo gostujuće ekipe. Gol pogledajte klikom OVDJE.

Mogao je Liverpool do izjednačenja već u sedmoj minuti. Nakon kornera je s nekih 11 metara glavom šutirao Van Dijk, no udarac nizozemskog stopera završio je na prečki gola gostiju.

Inače, u istom terminu igraju se i mečevi Fulham - Brentford i Wolves - Brighton, a na tim susretima u trenutku objave ovog članka nema pogodaka.  

Oglasi

Trebala se u ovom terminu igrati i utakmica Luton - Burnley, no ona je odgođena. Kasnije danas gledat ćemo još duele Tottenham - Manchester United (18:30) i Manchester City - Newcastle (21:00). 

Sutra se od 15 sati igra meč Aston Villa - Everton, dva i po sata kasnije se sastaju West Ham i Chelsea, dok kolo 21. augusta od 21 sat zatvaraju Crystal Palace i Arsenal. 

Što se Liverpoola tiče, definitivno su na razočaravajući način ušli u novu sezonu, no još uvijek imaju 70 minuta vremena danas da okrenu stvari u svoju korist.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bit će ovo mučna sezona za njih kada je Evropa u pitanju, s obzirom na to da se nisu plasirali u Ligu prvaka, nego u drugo po rangu UEFA-ino takmičenje, Evropsku ligu.

Zrinjski igra play-off Evropske lige protiv LASK-a iz Linza, pa ko zna, možda Redse budemo gledali i u Mostaru... 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Nebrinite pogurat c'è vas sudija j var
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi