Liverpool do kraja sezone juri četiri nevjerovatna rekorda

Redsi imaju motiv

Liverpool do kraja sezone juri četiri nevjerovatna rekorda

Bez obzira na to što je Liverpool sinoć i mjatematički osvojio titulu prvaka Engleske, Redsi će imati motiv igrati što bolje do kraja sezone jer su u prilici da obore nekoliko rekorda. 

Tačnije, u prilici su da obore četiri rekorda i to sljedeća: Kao prvo, 'ganjaju' rekord Manchester Cityja koji je u sezoni 2017/18 osvojio titulu tako što je imao 19 bodova više od drugoplasiranog tima. Liverpool trenutno ima 23 boda prednost i ako to zadrži do kraja ili barem ostane na 20 viška onda će oboriti prvi rekord.

Nadalje, tim koji s klupe predvodi Jurgen Klopp treba još pet pobjeda da postavi rekord s brojem maksimalnih trijumfa u sezoni. Redsi trenutno imaju 28 trijumfa, a 'ganjaju' također City koji je prije dvije godine imao 32 dobijene utakmice.

Još jedan od rekorda koje je postavio City je onaj po broju osvojenih bodova. Građani su prije dvije godine završili sezonu sa 100 bodova, a ekipa Liverpoola, u slučaju svih sedma pobjeda do kraja, može otići na čak 107 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I konačno, Redsi mogu oboriti i pomalo nevjerovatan rekord po broju pobjeda na domaćem terenu. Za sada imaju maksimalan učinak i ako dobiju sve do kraja imat će rekordnih 19 trijumfa od 19 mečeva. Za sada su tri kluba kroz historiju uspjela ostvariti po 18 domaćih trijumfa. Liverpool do kraja sezone kući igra protiv Aston Ville, Burnleyja i Chelseaja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi