"Liverpool je kao F1 bolid, ali stavite li taj bolid u gužvu..."

Trener Swanseaja otkrio kako je njegova ekipa savladala Redse

"Liverpool je kao F1 bolid, ali stavite li taj bolid u gužvu..."

Posljednjeplasirani Swansea je večeras kao izraziti autsajder dočekao Liverpool na svom Liberty stadionu u okviru 24. kola Premier lige.

Nakon 90 minuta borbe na terenu Labudovi su uspjeli postići "nemoguće", savladali su Redse, ekipu koja je u prošlom kolu Premier lige zaustavila "nedodirljivi" Manchester City.

Iako je Liverpool dominirao čitavim tokom susreta, domaći su zahvaljujući golu Mawsona iz 40. minute i velikom zalaganju u defanzivi slavili minimalnu pobjedu, a trener Swanseaja Carlos Carvahal je nakon utakmice otkrio zanimljivu "taktiku" koja se krila iza velikog trijumfa.

"Rekao sam svojim igračima: 'Liverpool je jak tim, oni su poput F1 bolida. Ako stavite taj bolid na ulice Londona u 16:00 sati, on neće biti u mogućnosti da ide brzo'. To je upravo ono što smo mi morali uraditi, natjerati ih da igraju onako kako ne vole", poručio je Carvahal nakon utakmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi