Liverpool je najbolji tim Evrope
Foto: EPA

Rang-lista UEFA-e

Liverpool je najbolji tim Evrope

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola najbolji je tim Evrope po zvaničnoj rang-listi Evropske fudbalske federacije (UEFA) za ovu sezonu.

Redsi pod vodstvom Jurgena Kloppa igraju zaista fantastično. Plasirali su se u polufinale Lige prvaka sa zaista impresivnim nastupima i UEFA ih je rangirala kao najbolji tim u dosadašnjem dijelu sezone.

Iza Liverpoola je smješten minhenski Bayern, a zatim slijede Real, Barcelona, te Roma koja je zahvaljujući odličnim igrama i plasmanu u polufinale Lige prvaka došla na peto mjesto.

Madridski Real je najbolji tim za proteklih pet sezone. Kraljevi su iza sebe ostavili gradskog rivala Atletico, a među najboljih pet su još Bayern, Barcelona i Juventus.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja sezone ima još nešto više od mjesec dana i aktuelna tabela će vjerovatno pretrpjeti određene promjene i jedino mjerilo plasmana će biti rezultati u narednom periodu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi