Liverpool još jednom bolji od Chelseaja
Kelly i saigrači slave drugi gol

I Cardiff u polufinalu Carling Cupa

Liverpool još jednom bolji od Chelseaja

M. Maksimović

Plasman u polufinale Carling Cup su obezbjedili Liverpool i Cardiff. Reedsi su još jednom u kratkom periodu pobjedili Chelsea na Stamford Bridge, ovaj put je završilo 0:2, dok je Cardiff nadigrao Blackburn 2:0.

Na Stamford Bridgeu smo vidjeli očekivano izmjenjene postave, s tim da u doamćoj ekipi nije bilo Didiera Drogbe koji je odbio potpisati novi jednogodišnji ugovor. Zato su tu bili u prvoj postavi Turnbull, Alex, Bertrand, Romeu, McEachran i Lukaku.

I na drugoj strani je bila slična situacija, priliku su dobili Coates, Kelly, Henderson, Spearing, Carroll koji se nije proslavio. U 20.minuti je Alex skrivio jedanesterac, koji je sudija Dowd dosudio tek na asistenciju pomočnika. Međutim, šut Andyja Carrolla zaustavlja Ross Turnbull.

Chelsea je u dobru priliku imao u nastavku utakmice, tačnije u 54.minuti kada Malouda pogađa prečku, a šut Davida Luiza blokira Sebastian Coates. Dvije minute kasnije, Liverpool je poveo. Henderson je proigrao Bellamy, odbrana Chelseja sporo reaguje, a gol postiže maxi Rodriguez.

U 63.minuti je sve bilo gotovo. Ovaj put je Craig Bellamy izveo slobodan udarac, a zaboravljeni Martin Kelly glavom zabija za 0:2. Andre Villas-Boas je na teren poslao Anelku i Matu, ali je Liverpool bez većih problema sačuvao prednost.

Cardiff je poveo protiv Blackburna u 20.minuti golom Millera, a konačnih 2:0 dijelo je Anthonyja Gerrarda u 50.minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti