Liverpool kod niželigaša brojao do sedam, City se mučio, ali prošao dalje
FOTO: EPA

Redsi se iživljavali nad Lincolnom

Liverpool kod niželigaša brojao do sedam, City se mučio, ali prošao dalje

S. Grebović

Večeras su odigrane tri utakmice 1/16 finala engleskog EFL Kupa u kojima je viđeno dosta pogodaka.

Liverpool je za protivnika imao ekipu Lincolna koja se takmiči u trećoj ligi i dobro ga 'naružio' sa čak sedam golova u mreži.

Za prvake Engleske, koji su inače igrali u šarenom sastavu, pogađali su po dva puta Minamino i Jones, dok su po jedan gol dodali Shaqiri, Grujić i Origi.

Domaći su sredinom drugog dijela u razmaku od šest minuta postigli dva gola, čime su koliko-toliko ublažili ovaj poraz pa je meč završen rezultatom 7:2.

Ekipa Manchester Cityja je imala za nijansu težeg protivnika, ekipu Borunemoutha, koja je prošle sezone ispala u Championship i koju je nekako savladala sa 2:1. Pep Guardiola je također odlučio malo promješati karte i priliku dati nekim igračima koji ove sezone neće gotovo sigurno biti u prvom planu.

Građane je u svom debitantskom nastupu u prednost doveo mladi Liam Delap lijepim golom. Trešnjicama je poravnanje donio Surridge par minuta kasnije, da bi u drugom dijelu bukner gostiju probio Foden koji je tako City odveo u narednu rudnu.

U još jednoj utakmici večeri, Aston Villa je sa sigurnih 3:0 u gostima bila bolja od Bristoj Cityja. Golove za nekadašnje prvake Evrope postigli su El Ghazi, Traore i Watkins.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi