Liverpool bi mogao "zakuhati" narednu sezonu u Ligi prvaka
FOTO: EPA

UEFA misli na sve

Liverpool bi mogao "zakuhati" narednu sezonu u Ligi prvaka

Haris Zilić

Liverpoolu ove sezone ne ide u Premierhsipu i doveli su u pitanje plasman u Ligu prvaka i TOP 4.

Može se desiti da na kraju to sve izazove totalni "nered" u evropskom fudbalu.

Naime, ako Redsi ne budu u Engleskoj u TOP 4, a kojim slučajem osvoje Ligu prvaka ove sezone, branili bi trofej i naredne sezone, ali bi se onda mogao poremetiti cijeli sistem takmičenja.

Engleska bi dobila pet mjesta u Ligi prvaka, ali bilo bi mjesto viška. U tom slučaju, četvrtoplasirani tim iz Engleske ne bi išao u Ligu prvaka direktno, nego bi kroz kvalifikacije tražio ulaznicu za grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, daleko je sve od ovog scenarija, ali u UEFA-i su počeli da razmišljaju i o nekim situacijama da ih ne bi iznenadilo u maju.

Liverpool je bio u sličnoj situaciji, kada je osovjio ligu prvaka 2005. godine, naredne sezone je u odbranu titule krenuo od prvog pretkola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Melo15
Zdravo Kolumbo!! O cemu pises, ovo pravilo i djeca u vrticu znaju...
10 0
Lafo
Neka ne brinu, ove godine neće osvojiti ništa! Tim koji je imao toliko povređenih ključnih igrača , a nije doveo nikoga, ne može ništa ni osvojiti, a daj Bože i da se kvalifikuju na kraju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi