Liverpool na plus četiri: Palace šokirao Manchester City, poražen i Chelsea, Begović sačuvao mrežu
Redsi će Božić dočekati sa poprilično dobrom zalihom bodova ispred Manchester Cityja, ali tek slijede prava uzbuđenja (Foto: EPA)

Velika uzbuđenja u Premier ligi

Liverpool na plus četiri: Palace šokirao Manchester City, poražen i Chelsea, Begović sačuvao mrežu

Midhat Šljivak

Veliko iznenađenje u 18. kolu engleske Premier lige napravio je Crystal Palace koji je na Etihadu savladao aktuelnog prvaka Manchester City sa 2:3.

Građani su dominirali u uvodnim minutama meča. Imali su nekoliko dobrih šansi, a otpor Palacea slomili su u 27. minuti kada Ilkay Gundogan pogodio za 1:0.

Međutim, za samo šest minuta Palace dolazi do potpunog preokreta. Prvo je u 33. minuti Schlupp pogodio za 1:2, da bi već dvije minute kasnije spektakularan gol sa preko 30 metara postigao Andros Townsend za prednost gostiju od 1:2.

Nije City do poluvremena uspio napraviti ništa, a u nastavku Pep Guardiola uvodi Sergija Aguera umjesto Nicolasa Otamendija i baca sve karte na napad.

Ipak, samo minut nakon ulaska Aguera gosti stižu i do trećeg gola. Penal je skrivio Walker, a Luka Milivojević je pogodio za prednost gostiju od 1:3.

Pokušavao je City do kraja da se vrati. U 85. minuti su u tome i uspjeli pogotkom De Bruynea za 2:3, pa je finiš meča pružio itekako dosta uzbuđenja.

Krenuo je City po novi gol. Ipak, do njega nisu došli, Palace je slavio i Liverpoolu je donio plus četiri na tabeli.

Iznenađenje se desilo i na Stamford Bridgeu gdje je Leicester pogotkom Jamieja Vardyja savladao Chelsea sa 0:1.

Bh. golman Asmir Begović sačuvao je mrežu netaknutom. Njegov Bournemouth je sa 2:0 savladao ekipu Brightona, a oba gola je postigao Brooks.

Dolazak Ralpha Hasenhuttla na klupu Southamptona je pokrenuo ovaj tim, pa su Sveci na gostovanju u Huddersfieldu stigli do druge uzastopne pobjede, a slavili su sa 1:3.

Premiership, 18. kolo:

Bournemouth - Brighton 2:0
Chelsea - Leicester 0:1
Huddersfield - Southampton 1:3
Man. City - Crystal Palace 2:3
Newcastle - Fulham 0:0
West Ham - Watford 0:2

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi