Liverpool nakon preokreta savladao Sheffield United

Redsi sigurni

Liverpool nakon preokreta savladao Sheffield United

E. Škorić

Susret šestog kola engleske Premier lige između Liverpoola i Sheffielda završen je pobjedom domaćina (2:1).

Zanimljivo da je Jurgen Klopp od prve minute u ofanzivi imao i Manea, Firmina, Salaha, ali i Diega Jotu, a naravno izostao je teško povrijeđeni Virgil van Dijk. Liverpool danas nije blistao, no nekako je ipak uspio doći do pobjede nad čvrstim Sheffieldom.

Neočekivano su poveli gosti u 13. minuti, kada je Fabinho skrivio penal, a Berge matirao Alissona s 11 metara. Mike Dean je prvo dosudio slobodni udarac na ivici kaznenog prostora, no VAR je "presudio" u korist Sheffielda i dosudio penal.

Uspjeli su domaći da se vrate pet minuta prije odlaska na odmor. Roberto Firmino je pogodio odbijenu loptu nakon što je Maneov udarac glavom odbranio golman Sheffielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 63. minuti Salah pogađa, ali VAR poništava gol, no ubrzo nakon toga je Jota na sjajan centaršut Manea zatresao glavom mrežu gostiju i donio pobjedu Liverpoolu. Imao je Salah do kraja zicer, sve je dobro uradio, ali je pogodio stativu.

Liverpool je sada drugi sa 13 bodova, toliko ima i gradski rival Everton koji je lider, ali koji ima utakmicu manje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi