Liverpool novac od Sterlinga investira u dovođenje Bentekea

Ponudili 47 miliona eura

Liverpool novac od Sterlinga investira u dovođenje Bentekea

Christian Benteke će ovog ljeta najvjerovatnije pojačati Liverpool.

Klub sa Anfielda već dugo drži na radaru 24-godišnjeg belgijskog napadača, a sve vrijeme je kočnicu u realizaciji transfera predstavljala Bentekeova otkupna klauzula koja po ugovoru iznosi čak 47 miliona eura.

Bentekeu su ostale još dvije godine ugovora sa Aston Villom, ali se sada nalazi na korak od prelaska na Anfield. U Liverpoolu su odlučili aktivirati njegovu klauzulu i pametno potrošiti dio novca od prodaje Raheema Sterlinga Mancester Cityju. Mladi napadač je u klupsku kasu donio nevjerovatnih 67 miliona eura.

Za Bentekea je zainteresovan i Manchester United, ali britanski mediji pišu da je preostalo još samo da Belgijanac dogovori lične uslove sa svojim budućim klubom, Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Christian Benteke je karijeru počeo u Genku, nakon četa je nastupao za Standard, Kortrijk i Mechelen. Od 2012. godine boravi u Aston Villi, za koju je postigao 42 gola u 88 utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.