Liverpool poslao skaute u Tursku, a oni odmah našli pojačanje

Zamjena za Adama Lallanu

Liverpool poslao skaute u Tursku, a oni odmah našli pojačanje

Endin Čaušević

Adam Lallana nije ostvario očekivanja u Liverpoolu prvenstveno zbog nevjerovatnih problema s povredama, a u klubu već razmišljaju o tome da nađu zamjenu za njega.

Lallana je na Anfield stigao naljeto 2014. godine iz Liverpoola, ali su mu teške povrede itekako otežale situaciju u Liverpoolu. U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 30-godišnji fudbaler odigrao je svega 12 utakmica, a u klubu imaju sve manje strpljenja zbog čestih povreda.

Navodno, Jurgen Klopp je poručio da Lallana može na transfer listu ovog ljeta i da klub treba dovesti igrača koji će dati više klubu od njega. Redsi su skaute poslali čak u Tursku, a oni su u rekordnom roku javili da su našli veoma zanimljivog igrača.

Radi se o fudbaleri Trabzonspora, Abdulkadiru Omuru, koji je svojim igrama oduševio javnost u Turskoj. Za ovoj 19-godišnjaka zainteresovan je i Manchester City, no Redsi žele odmah da reaguju i osiguraju sebi dolazak ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Omur je proglašen za najboljeg mladog igrača u Turskoj i to dovoljno govori o njegovom potencijalu. Navodno, Liverpool je spreman platiti oko 27 miliona funti za njega na ljeto, te sada trebaju početi pregovore s turskim klubom.

Ovaj vezni fudbaler u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 24 utakmice za Trabzonsport i postigao je dva gola uz šest asistencija. S Trabzonom u kojem je i ponikao ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Glupost cista, ako hoce dobrog igraca slicnog Mo Salahu, neka dovedu najboljeg igraca turske lige. A to je Edin Visca!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti