Liverpool preokrenuo i slavio nad Bournemouthom

Engleska liga, 29. kolo:

Liverpool preokrenuo i slavio nad Bournemouthom

Ekipa Liverpoola slavila je protiv Bournemoutha s 2:1 u sklopu 29. kola Premier lige.

U ovu utakmicu Redsi nisu ušli u baš najboljem raspoloženju. Izgubili su u tri utakmice u tri takmičenja, ali današnjim trijumfom nad Bournemouthom maknuli su makar i privid krize.

Meč na Anfieldu svejedno nije počeo najbolje po Liverpool. Već u devetoj minuti do prednosti je došao gostujući tim golom koji je postigao Wilson, međutim uspjeli su u međuvremenu Redsi da se vrate u igru.

Prvo je u 25. minuti Salah pogodio za izjednačenje na asistenciju Manea, da bi potom u 33. minuti ovaj senegalski fudbaler donio Liverpoolu preokret na Anfieldu.

Nije nedostajalo prilika ni u drugom poluvremenu. Liverpool je bio bolji, imao je nekoliko dobrih šansi preko Manea i Firmina, ali izostala je realizacija.

Jurgen Klopp je već s barem pola misli na onome što slijedi tokom sedmice u Ligi prvaka , a to je uzvrat protiv jako zeznutog Atletico Madrida u situacijama kada brani prednost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska liga, 29. kolo:

Liverpool - Bournemouth 2:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi