Liverpool preokretom do važne pobjede

Redsi slavili protiv Swansea

Liverpool preokretom do važne pobjede

Fudbaleri Liverpoola slavili su danas u meču 7. kola Premiershipa protiv Swansea rezultatom 2:1.

Swansea je veoma dobro otvorio utakmicu te su poveli već u 8. minuti nakon pogotka kojeg je postigao Fer poslije asistencije Bastona. Liverpool je nedugo zatim zadesila nova glavobolja jer se povrijedio Lallana umjesto kojeg je ušao Sturridge. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćih.

Nastavak meča donio je mnogo bolju igru Liverpoola. Redsi su sve karte bacili u napad i to im se isplatilo u 54. minuti kada je Firmino pogodio nakon asistencije Hendersona. Gosti se nisu na tome zaustavili te su nastavili sa terenskom inicjativom, ali nisu stvarali veće šanse.

Tako je bilo sve do 84. minute kada je Rangel skrivio penal, a glavni sudac Michael Oliver pokazao na bijelu tačku. Precizan sa penala bio je James Milner koji je donio veliku pobjedu Liverpoolu i veoma važna tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool nakon ovog meča ima 16 bodova i nalazi se na drugom mjestu Premiershipa. S druge strane, Swansea je 17-ti sa samo četiri osvojena boda.



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi