Liverpool rutinski do grupne faze Lige prvaka
Foto: EPA

Ubjedljivi protiv Hoffenheima na Anfieldu

Liverpool rutinski do grupne faze Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Hoffenheim (4:2) u revanš meču play-offa Lige prvaka.

Redsi su prije sedam dana uspjeli u gostima da savladaju njemački tim sa 2:1, ali je bilo jasno da se Liverpool ne smije opustiti u revanšu. Ekipa Jurgena Kloppa krenula je furiouzno na Anfieldu i već u desetoj minuti utakmice povela je sa 1:0 kada je mrežu gostiju zatresao Emre Can nakon sjajne asistencije Manea.

Liverpool je osam minuta kasnije udvostručio svoju prednost nakon što je golman Hoffenheima odbranio udarac Manea, a odbijenu loptu Salah je pospremio u mrežu za 2:0. Tri minute kasnije sve je bilo jasno jer su domaći poveli sa 3:0. Igrači Liverpoola odigrali su sjajnu akciju, a svoj drugi gol na meču postigao je Can.

Hoffenheim je sredinom prvog poluvremena uspio da smanji na 3:1 golom Utha, no ispostavilo se da je to sve što je ovaj njemački tim uspio večeras da uradi. Na 4:1 u 63. minuti utakmice povisio je Roberto Firmino, a konačnih 4:2 u finišu meča postavio je Wagner.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić večerašnju utakmicu odgledao je sa klupe za rezervne igrače. Hoffenheim će svoje takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Play-off Lige prvaka, revanš:

Liverpool - Hoffenheim 4:2


Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi