Liverpool sada ima tri najskuplja Afrikanca u historiji

Dominiraju crnim kontinentom

Liverpool sada ima tri najskuplja Afrikanca u historiji

Afrika je u historiji rodila mnoge velike fudbalere i gotovo da ne postoji evropski velikan u kojem, barem nakratko, nije nastupao barem jedan fudbaler sa ovog kontinenta.

Ali, ono što je interesantno jeste da su trojica najskuplje plaćenih Afrikanaca u historiji aktuelni članovi Liverpoola, koji ih je i učinio takvima.

Sve je počelo prošle godine kada je Liverpool doveo Sadija Manea iz Southamptona za 34 miliona funti. Senegalac je tada postao najskuplje plaćeni afrički fudbaler ikada, ali vjerovatno nije mogao ni slutiti da će u periodu od samo 365 dana dvojica igrača rušiti rekord, a još manje da će obojica preći u njegov klub.

Prvo je prije nekoliko sedmica Liverpool doveo Egipćanina Mohameda Salaha iz Rome za 37 miliona funti, da bi danas angažovao Nabyja Keitu iz RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 22-godišnji Gvinejac će član Liverpoola postati 1. jula 2018. godine, a navodno je plaćen 48 miliona funti fiksno plus 7 miliona kroz bonuse (ukupno 55).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti