Liverpool savladao Sunderland, Sturridge rukom poput Henryja

Liverpool slavio

Liverpool savladao Sunderland, Sturridge rukom poput Henryja

Midhat Šljivak

Fudbaleri Liverpoola savladali su danas na gostovanju ekipu Sunderlanda sa 3:1 u susretu šestog kola engleske Premier lige.

Redsi su do vodstva stigli u 28. minuti susreta. Mrežu Westwooda je pogodio Daniel Sturridge, koji je to učinio rukom, no sudija Howard Webb to nije vidio, te je priznao gol za vodstvo Redsa od 1:0.

Osam minuta kasnije novi gol u mreži domaće ekipe i ponovo je u glavnoj ulozi Sturridge. Odlično je prošao po desnoj strani, uposlio je Luisa Suareza, a Urugvajcu nije bilo teško da pospremi loptu u mrežu  za prednost Liverpoola od 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a sve što je Sunderland uspio uraditi u nastavku je počasni gol na otvaranju nastavka. Igrala se 52. minuta kada je jednu odbijenu loptu u mrežu Mignoleta pospremio Emmanuele Giaccherini za smanjenje rezultata na 2:1.

Prilika je do kraja bilo, a konačan rezultat postavljen je u 88. minuti. Luis Suarez je iskoristio još jednu asistenciju Sturridgea, te je pogodio za sigurnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:


01 by sr54r
SLI by sr54r
12 by sr54r


13 by sr54r

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.