Liverpool se poigrao s Wiganom, hat-trick Suareza

Magična partija napadača Redsa

Liverpool se poigrao s Wiganom, hat-trick Suareza

A. Haznadarević

Liverpool se definitivno probudio. Pokazali su izabranici Brendana Rodgersa da pobjeda protiv Swanseaja od 5:0 u prethodnom kolu nije bila slučajnost, s obzirom na to da je danas nastradao Wigan rezultatom 4:0.

Liverpool je krenuo veličansteveno, već u 2. minutu utakmice Downing je doveo Redse u vodstvo, Coutinho je ubacio loptu, a reprezentativac Engleske glavom poslao loptu u mrežu Wigana.

 

Samo šesnaest minuta kasnije 2:0. Suarez izašao sam pred golmana i majstorski poslao loptu u mrežu za udvostručenje vodstva gostiju.

 

U 34. minutu Luis Suzarez je ponovo bio u centru pažnje. Sjajno je izveo slobodni udarac, lopta je okrznula živi zid te odbivši se od stativu završila u golu Wigana.

 

Već početkom drugog poluvremena Suarez je pokazao da to nije bilo sve od njega, pa u četvrtom minutu nastavka po drugi put danas sam izlazi pred golmana domaćih, te mu ovoga puta efektno kroz noge šalje loptu u mrežu.

 

Do kraja je ekipa Brendana Rodgersa smanjila gas, te je lagano susret priveden kraju s ovih, visokih 4:0.

 

Premier liga, 28. kolo

Wigan - Liverpool 0:4 (Downing 2, Suarez 18, 34, 49)

Potražite više informacija na temu Premier league:

 






Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.