Manchester United na Anfieldu dobio ono što je tražio, Alisson spašavao Redse

Bod putuje u Manchester

Manchester United na Anfieldu dobio ono što je tražio, Alisson spašavao Redse

E. Škorić

U derbiju 19. kola engleskog Premiershipa Liverpool i Manchester United odigrali su 0:0.

Vodeći Manchester United gostovao je na praznom Anfieldu protiv favorizovanog Liverpoola i na kraju je osvojio zaista vrijedan bod.

Od početka je izgledalo tako da je United došao da ne izgubi, dok je Liverpool pokušavao u svakom napadu slomiti čvrstu defanzivu gostiju.

Velikih šansi u prvom dijelu skoro da nije bilo. Ni nastavak ne donosi spektakl. Liverpool je stezao obruč oko gola, ali nije pronašao put do De Geine mreže.

Najbolju šansu na meču ipak je imao Manchester United u 76. minuti, ali Alisson je iz blizine odbranio udarac Brune Fernandesa, pa je ostalo 0:0. Brazilski golman spasio je svoj tim i u 84. minuti nakon zicer situacije i udarca Pogbe iskosa s desne strane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica u kojoj se zaista nije vidjelo puno toga, najmanje golova, a bodom na kraju svakako više mogu da budu zadovoljni Crveni vragovi, koji ostaju lideri na tabeli s dva boda prednosti u odnosu na Leicester i tri u odnosu na Redse.

U narednom kolu United gostuje na Craven Cottageu kod Fulhama, dok će Redsi ugostiti Burnley.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Osvaldo000
Zadrzavanje lopte de gee vec u 70toj minuti dovoljno govori o igri uniteda. Da je firmino stavio sočiva i u par situacija vidio gdje su mu saigraci druga bi se pjesma pjevala
3 14
MUFCDOGROBA
Jako teska i stresna utamica. Na kraju fer podjeljeni bodovi. Realno gledano Liverpul je vise napadao ali je Junajted bio opasniji... Sve u duhu sporta i borbe za loptu!!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti