Kriminalne intervencije Alissona za nevjericu na Anfieldu
Golman Liverpoola Alisson imao je dvije zaista katastrofalne reakcije i Redsi će morati ponoviti meč s Wolverhamptonom (Foto: EPA)

Moraju ponoviti utakmicu

Kriminalne intervencije Alissona za nevjericu na Anfieldu

M. Šljivak

Liverpool i Wolverhampton morat će ponoviti svoj duel FA Kupa nakon što je večerašnji meč na Anfieldu završen rezultatom 2:2, pa će se pobjednik dobiti nakon što se odigra novi meč na Molineauxu.

Liverpool je kao veliki favorit ušao u meč FA Kupa protiv Wolverhamptona, ali pokloni golmana Alissona na kraju su koštali Redse koji moraju igrati novu utakmicu i još su dobro prošli da nisu večeras i ispali.

Wolverhampton se prvi radovao na ovom meču. Nestvarnu grešku pravi golman domaćeg tima Alisson. Iz čista mira je dodao loptu Goncalu Guedesu u 26. minuti, a ovaj ne propušta ovakve poklone i zabija za 1:0.

Nakon nekoliko pokušaja s obje strane Liverpool ipak dolazi do izjednačenja u 45. minuti meča. Darwin Nunez koristi fenomenalnu loptu Alexandera-Arnolda i zabija gol za 1:1.

Oglasi

Ovim se rezultatom odlazi na odmor, a u nastavku je na Anfieldu viđeno dosta uzbuđenja i dosta dobar fudbal s obje strane.

Liverpool je u 52. minuti uspio doći do novog gola. Mohamed Salah koristi lošu reakciju odbrane protivnika i pogađa za 2:1.

Wolvesi do poravnanja stižu u 67. minuti. Hee-Chan Hwang je u akciji, Konate i Alisson napravili su sami sebi haos, a još jedna loša reakcija brazilskog golmana dovela je do izjednačenja rezultata na 2:2.

Oglasi

Gosti su u 82. minuti još jednom zatresli mrežu Redsa. Toti je pogodio, proslavio je gol skidanjem dresa, ali zatim se oglasio VAR i poništio je pogodak fudbaleru Wolvesa.

Do kraja meča je Liverpool taj koji je pokušavao doći do pogotka za pobjedu. Međutim, akcije Redsa nisu bile suviše opasne.

Wolverhampton se bez problema odbranio u ostatku utakmice. Uspjeli su izboriti neriješen rezultat i ponavljanje utakmice.

Tim Jurgena Kloppa sigurno nije želio odigrati još jednu utakmicu više ove sezone, ali sami su sebi krivi jer je odbrana tima s Anfielda večeras izgledala kriminalno.

FA Kup:

Liverpool - Wolverhampton 2:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RedMostar
Jao, krađe
2 0
user1646942280
Pa jel vas stid sudije? Sramota, ja ne znam ko ova pravila piše.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije