Liverpool zakoračio u novo polufinale

Liga prvaka

Liverpool zakoračio u novo polufinale

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola savladali su Porto s 2:0 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Liverpool je na svom Anfieldu iskoristio ulogu favorita koja mu je dodijeljena pred dvomeč, ali Porto se pokazao kao nimalo naivna ekipa i sigurno je da još uvijek ništa nije gotovo, mada je ovo za sada rezultat koji je Redse otisnuo ka polufinalu.

Na vodeći gol se nije dugo čekalo. U petoj minuti Firmino dodaje loptu do Keite, ovaj šutira, ona pogađa jednog igrača Porta, mijenja pravac i završava u mreži Casillasa.

U 22. minuti stopostotna šansa za Salaha, koji je na kraju slabo šutirao i nije pogodio, a četiri minute kasnije domaćin je imao 2:0.

Alexander-Arnold je nakon sjajne akcije nesebično uposlio Firmina, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu rivala.

Potom je Marega imao dvije dobre prilike za Porto, ali oba puta je spašavao Alisson. U jednom trenutku je Alexander-Arnold igrao rukom u svom šesnaesteru, no na kraju je pregledavanjem snimke ustanovljen faul u napadu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Firmino u 32. minuti ne koristi zicer, pa ostaje 2:0 do poluvremena. U četvrtoj minuti nastvaka gol Redsa, ali je Lahoz poništio nakon VAR-a. Do kraja meča Porto je preko Marege imao sjajne šanse, ali je Alisson opet bio sjajan na golu.

Liverpool s 2:0 ide u Porto, zaista je blizu polufinalu, ali bilo bi suludo reći da je već gotovo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Slabo drugo poluvrijeme
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi