Na drugom žrijebu u centru novog cirkusa bio je Liverpool, a onda je UEFA dala objašnjenje

Mislili su da će parovi ponovo biti poništeni

Na drugom žrijebu u centru novog cirkusa bio je Liverpool, a onda je UEFA dala objašnjenje

Endin Čaušević

UEFA se jučer našla u centru skandala zbog žrijeba osmine finala Lige prvaka koji se morao odraditi čak dva puta.

Prvobitni žrijeb počeo je u 12 sati po planu i programu i dvadesetak minuta kasnije dobili smo parove osmine finala, ali onda su počele optužbe na račun UEFA-e zbog dvije velike greške.

Naime, sve je počelo kada je izvučen par Villarreal - Manchester United koji se nikako nije mogao desiti zbog činjenice da su ovi klubovi igrali u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Voditelj je potom rekao da je to greška i da United ne može biti tu, a ubrzo nakon toga Villarreal je za protivnika dobio Manchester City.

No, skandal se nastavio odmah nakon toga. Naredni tim koji je izvučen bio je Atletico Madrid i među mogućim protivnicima nije bilo Uniteda, a voditelj je rekao da su Crveni đavoli već izvučeni što nije bilo tačno.

Atletico je dobio Bayern i odmah se žalio, a ubrzo nakon žrijeba UEFA je poništila ove parove, te je zakazano novo izvlačenje.

Oglasi

No, i u drugom izvlačenju vidjeli smo jednu zanimljivu stvar zbog koje su mnogi pomislili da je nova greška, te da ćemo i po treći put gledati žrijeb osmine finala Lige prvaka.

Naime, kada je izvučen Villarreal među mogućim protivnicima ovaj put nije bilo Manchester Untieda, ali ni Liverpoola što je izazvalo mnoga pitanja.

Ipak, UEFA je kasnije objasnila zašto Liverpool nije mogao da igra protiv Žute podmornice. Da je izvučen taj par onda bi Inter igrao protiv Juventusa ili Real Madrida što također nije bilo moguće.

Protiv Juventusa nisu mogli igrati jer su iz iste države, a ni protiv Real Madrida s kojim je Inter bio u istoj grupi. Na kraju Inter je dobio za protivnika Liverpool i UEFA je ovaj put objasnila detaljno zašto se sve to desilo.

Oglasi

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 15. i 16, te 22. i 23. februara, a revanši su na rasporedu 8. i 9. odnosno 15. i 16. marta naredne godine. U osmini finala se sastaju:

Salzburg - Bayern

Sporting - Manchester City

Benfica - Ajax

Oglasi

Chelsea - Lille

Atletico Madrid - Manchester United

Villarreal - Juventus

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter - Liverpool

PSG - Real Madrid

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi