Liverpoolu prije vremena stiže zvučno pojačanje

Keita dolazi u januaru?

Liverpoolu prije vremena stiže zvučno pojačanje

Edmir Škorić

Naby Keita je igrač Liverpoola od juna, no mogao bi već u januaur da pojača Redse.

Fudbaler iz Gvineje pristao je na transfer u Liverpool od ljeta, a njega je Leipzig prodao za više od 50 miliona funti, čime je postao najplaćeniji igrač u historiji engleskog kluba.

Iako se planiralo da od narednog ljeta zaigra na Anfieldu, moglo bi se lako dogoditi da već u januaru obuče crveni dres.

Zbog klauzule od 48 mil. funtiu Keitinom ugovoru, Leipzig je odlučio da izvuče maksimalne prihode od njegove prodaje i zato je sklopio dogovor ovog ljeta. Ekspert za Bundesligu, Lee Price, tvrdi da bi ovisno od uspjeha Leipziga u Bundesligi i Ligi prvaka Liverpool mogao isplatiti još jednu premiju i angažovati Keitu u prvom mjesecu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool bi također mogao ostati bez Emrea Cana, koji je pred potpisom predugovora s Juventusom, pa će Jurgen Klopp već u januaru željeti da ojača svoj vezni red.

Ovo je sjajan posao za Liverpool, koji je osim toga ranije doveo Mohameda Salaha, a Philippe Coutinho je nakon svegao ostao na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi