Ljajić: Razočaran sam, ali idem dalje
Zsad ostaje u beogradskom klubu

Adem Ljajić ostaje u Partizanu

Ljajić: Razočaran sam, ali idem dalje

Do prije samo mjesec dana Adem Ljajić je bio siguran da je novi igrač Manchester Uniteda. Jedna od najvećih nad evropskog nogometa nakon neočekivanog obrata i ostanka u Partizanu ipak nije razočarana.

„Upravo tako, idemo dalje, nije mi bilo svejedno, ali sada je to prošlost. Okrenuo sam se finišu sezone, a poslije toga ko zna, možda i odem. Ima još timova, priča se da će me Partizan prodati, ali je odluka na klubu. Ne žurim ja nigdje, kvalitet mi niko neće oduzeti“, optimističan je Ljajić.

Nakon što je transfer propao iz engelskog kluba su poslali dvije verzije priče, jedna je das u nezadovoljni Ljajićevim napretkom, a druga da nisu u mogućnosti srediti radnu dozvolu Partizanovoj zvijezdi.

„Ovo je prvo glupost, bio sam skoro u Manchesteru, pričao sa pomoćnim trenerom bili su veoma zadovoljni. Također, Ferguson je u jednoj izjavi govoreći o mladim igračima upravo istakao da od mene najviše očekuje“, kaže  Ljajić.

Ono što je najviše pogodilo mladog igrača jeste činjenica da je igrajući za Partizan mislio da je već igrač Manchestera, bio je na platnom spisku slavnog kluba, Partizan je dobio dio novca, ali Adem Ljajić ipak ostaje u Humskoj.

„Tačno je, mislio sam da sam igrač Manchestera, nisam se opterećivao statusom. Iskreno, meni je bilo važno da potpišem i odem na proslavu Nove Godine. Menadžer i moj otac su bili zaduženi za detalje“, rekao je Ljajić za srbijanske medije.

"Srbijanski Kaka", kako su mu tepali engleski mediji ostaje u dresu Partizana do daljnjeg i najavljuje da se ne predaje, nego da će pružiti još bolje igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.