Ljekari optuženi za smrt Piermarija Morosinija

Optuženi ljekari

Ljekari optuženi za smrt Piermarija Morosinija

Midhat Šljivak

Istraga koja je sprovedena zbog smrti italijanskog fudbalera Piermarija Morosinija tokom meča između Livorna i Pescare 14. aprila prošle godine, ukazala je na to da su za njegovu smrt odgovorni ljekari.

Morosini se u 31. minuti utakmice srušio na travu, te je ubrzo u umro od trostrukog srčanog udara. Obdukcijom je utvrđeno da je Morosini imao srčanu manu, a ljekari Livorna to nisu primjetili. Trojica sudija su na današnjem saslušanju okrivilli ljekare oba kluba, jer nisu imali defibrilator, te mu nisu na vrijeme pružili prvu pomoć.

Ljekari su mu ukazali prvu pomoć tek nakon šest minuta, ali je već bilo kasno.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.