Ljepotica sezone: Zrinjski vodio 3:0, pa jedva spasio bod

Sloboda - Zrinjski 3:3

Ljepotica sezone: Zrinjski vodio 3:0, pa jedva spasio bod

Edmir Škorić

Nogometaši Slobode i Zrinjskog odigrali su derbi 16. kola Premijer lige BiH na Tušnju, ujedno i ljepotcu prvesntva, pošto  je viđeno čak šest pogodaka, a meč je na kraju završen rezultatom 3:3.

Zrinjski je u prvih 45 minuta pokazao zašto suvereno drži prvo mjesto na tabeli i zašto je aktuelni prvak naše zemlje, mada je i Sloboda sjajnom igrom u nastavku pokazala da njeno nije prošlo ove sezone i da još može da napravi dobre stvari.

U šestoj minuti gostujući golman Kozić griješi, ali Stjepanović to ne koristi, pa šutira preko gola. Na drugoj strani, dvije minute kasnije, Mešanovićev udarac je izblokiran.

Zrinjski je poveo u 14. minuti. Bilbija je izborio penal, a Mešanovićev udarac odbranio Pirić, no iz drugog pokušaja je napadač gostiju bio sigurniji.

Samo dvije minute kasnije, gost je imao 2:0. Stojkić je poslao povratnu loptu za Petraka, koji je rezantnim udarcem matirao Pirića. Do poluvremena je ostalo 2:0 u korist sjajne gostujuće ekipe.

U šestoj minuti nastavka Zrinjski je stigao do trećeg gola, a ovaj put strijelac je bio Bilbija. I kada se činilo da je meč već riješen, Tuzlaci su uspjeli da se vrate.

Subić je u 54. minuti smanjio na 3:1, da bi potom Mehmedagić u 60. pogdio za 3:2. Uslijedilo je pola sata uzbuđenja, da bi Krpić glavom s 12 metara pogodio u 73. minuti za 3:3 i nevjerovatan povratak crveno-crnih, koji su i nakon toga krenuli s napadima. U samoj završnici Subić je imao stopostotnu šansu, ali je pucao malo pored gola, mada je na drugoj strani imao slobodnog Veselinovića.

Sloboda - Zrinjski 3:3 (Subić 54, Mehmedagić 60, Krpić 76/ Mešanović 15, Petrak 16, Bilbija 51)

Sloboda: Pirić, Kostić, Škahić, Fatić, Efendić, Krpić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.





 







Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi