Ljevaković strijelac u trijumfu Teplica

Ljevaković strijelac u trijumfu Teplica

Admir Ljevaković postigao je vodeći gol za Teplice u današnjem trijumfu nad Duklom iz Praga (2:1) u okviru četvrtog kola Gambinus lige Češke.

Ljevaković je precizan bio u 35. minutu, dok je drugi gol Teplica bio djelo Litsingija iz 61. minuta. Finiš meča zanimljivijim je učinio Maly pogodivši pet minuta prije kraja za konačnih 2:1. Ljevaković je na terenu proveo 79 minuta, a osim pogotka zaradio je i žuti karton u 32. minutu. Ajdin Mahmutović u igru je ušao u 77. minutu, dok je Aldin Čajić meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Sigurna je na domaćem terenu bila Mlada Boleslav koja je sa 4:0 ispratila Slovana iz Libereca. Pogađali su Chramosta, Fabian, Stajner i Kysela. Jasmin Šćuk igrao je devedeset minuta u pobjedničkom timu.

Uspješan domaćin bio je i Jablonec koji je sa 2:1 bolji bio od tima Slovačkog. Pogađali su Tresnjak i Pitak, dok je počasni gol za goste postigao Volesak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.