Ljubav je čudo: Putovali 13 sati i prešli 7.000 kilometara da bodre drugoligaša

Klub važniji od svega

Ljubav je čudo: Putovali 13 sati i prešli 7.000 kilometara da bodre drugoligaša

E. Čaušević

Tokom reprezentatine pauze klubovi iz najjačih rangova svojih liga nisu igrali, dok su klubovi koji se takmiče u nižim ligama tradicionalno igrali svoje mečeve bez obzira na reprezentativnu pauzu.

S obzirom da je velika rijetkost da niželigaši daju reprezentativce zbog toga ovi klubovi igraju redovno svoje utakmice bez obzira da li je u toku reprezentativna pauza ili ne. Protekle sedmice igralo se kolo u drugoj ligi Rusije, a u centru pažnje su bili navijači Luch Vladivostoka.

Naime, oni su odlučili da se zapute na nevjerovatno gostovanje i to na potpuno drugi kraj Rusije. Njih šest se uputilo iz Vladivostoka prema Kaliningradu, a putovanje je trajalo skoro 13 sati iako su išli avionom.

Daljina između ovih gradova je čak 7.000 kilometara, no to ih nije spriječilo da pruže podršku svom timu. Da stvar bude bolja za njih Luch Vladivostok je u ovom meču pobijedio sa 2:0 ekipu Baltika Kaliningrad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi