Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari, donijela vrhunske terene

Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari, donijela vrhunske terene

A. Beganović

Dva su svijetla primjera privrženosti fudbalu, u posljednje vrijeme, u Bosni i Hercegovini koja su skrenula pažnju na sebe.

Klubovi iz manjih lokalnih sredina pokrenuli su zanimljive aktivnosti, zahvaljujući kojima su uspjeli da riješe problem, kojeg su do tada dijelili s brojnim, drugim sportskim kolektivima.

Riječ je o školama fudbala “Di Five” iz Doboj-Istoka, te “Sportino Ma” iz Maglaja. Vrijedni treneri iz pomenutih škola fudbala su pokrenuli akcije prikupljanja financijskih sredstava, gdje su dobrovoljni donatori svojim sredstvima kupali kvadrat po kvadrat kako bi realizirali naizgled ambiciozne, ali nipošto neostvarive projekte.

Njihovi napori su urodili plodom. U Maglaju dječaci već treniraju na odličnom, novom terenu, dok će polaznici škole fudbala “Di Five” uskoro uživati igrajući fudbal u jednom vrlo modernom sportskom kompleksu.

Za realizaciju infrastrukturnih radova zadužena je bila domaća firma Sport United, koja je prethodno okončala projekt poboljšanja infrastrukture stadiona Grbavica, uz realizaciju postavke nove travnate, Hibridne podloge, koja je trenutno jedna od najboljih u ovom dijelu Europe.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Pozitivni primjer škola fudbala iz Doboj-Istoka i Maglaja osvojila su srca zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar u BiH i očekuje se da će njihov primjer slijediti i brojni drugi sportskih kolektivi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi