Ljubinko Drulović kandidat za trenera FK Željezničar?
Foto - EPA

Poznato ime iz Srbije

Ljubinko Drulović kandidat za trenera FK Željezničar?

M. Šljivak

FK Željezničar u potrazi je za novim trenerom.

Nakon utakmice protiv Mladosti (4:4) na Grbavici, sporazumno je raskinuta saradnja sa Amarom Osimom, te je rukovodstvo kluba krenulo u pregovore sa potencijalnim nasljednicima.

Dosta imena se povezuje sa Željezničarom. Kao najozbiljniji kandidati istaknuti su Blaž Slišković i Zlatan Nalić, a srpski mediji danas su objavili informaciju kako je među kandidatima i legendarni fudbaler Ljubinko Drulović.

Navodno, bivši trener Partizana i selektor Srbije je nalazi se u užem krugu kandidata za klupu sarajevskih Plavih, a odluka o novom treneru bi mogla biti poznata veoma brzo.

Drulović je poznato ime u svijetu fudbala,a u bogatoj fudbalskoj karijeri je slavu stekao igrajući za Porto od 1994. do 2001. godine.

Također, igrao je za Benficu i Partizan, dok je u trenerskoj karijeri jedno vrijeme vodio i reprezentaciju Srbije.

Posljednji angažman imao je na klupi U23 selekcije Uzbekistana, a vodio je kratko Srbiju, Makedoniju, U19 selekciju Srbije. Također, radio je još u Banatu, Dravi, te u Angoli.

Željezničar je, podsjetimo, u nizu od osam utakmica bez pobjede u Premijer ligi BiH i takav niz je po svemu sudeći ekipu koštao borbe za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno su sarajevski Plavi tek na sedmom mjestu Premijer lige BiH sa 39 bodova i pozicija koja bi mogla voditi u Evropu im bježi šest bodova.

Odluka o novom treneru trebala bi stići veoma brzo, a vidjet ćemo hoće li novi trener biti na klupi na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeljeznicaru ne treba novi trener, treba odrediti da sudija Elvis Mujic iz Banovica sudi svaku utakmicu Zeljeznicara i eto bodova za Zelju.
11 5
Denchi
Hahahahahahah
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi