Ljubojević: Odluka nije popularna, ali...

Na Grbavici bez navijača Sarajeva

Ljubojević: Odluka nije popularna, ali...

Komitet za normalizaciju stanja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine donio je danas odluku prema kojoj navijači Sarajeva neće moći organizovano na gradski derbi.

Uslijed sve češćih i ozbiljnijih navijačkih nereda na bh. stadionima, Komitet za normalizaciju stanja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine donio je odluku prema kojoj je gostujućim navijačima zabranjen organizovan dolazak na stadione Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

"Zaista nismo mogli mijenjati odluke koje smo već usvojili. Ta odluka o nedolasku gostujućih navijača definitivno nije popularna, ali je uradila jedan dobar dio posla do sada. Mi svakako poštujemo instituciju derbija, ali u ovom trenutku vjerujem da smo donijeli najbolju odluku", rekao je za SportSport.ba potpredsjednik Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević.

Također, Komitet za normalizaciju održao je sastanak sa predstavnicima UEFA i FIFA, čiji su inspektori u poslijepodnevnim satima obišli stadion Bilino Polje u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.