Ljubomiru Vranješu pripala nagrada za trenera godine

Nakon titule u Ligi šampiona

Ljubomiru Vranješu pripala nagrada za trenera godine

Ljubomir Vranješ, nekadašnji rukometni reprezentativac Švedske proglašen je za najboljeg trenera godine zbog izvanrednih rezultata sa Flensburgom.

Prema izboru portala "Handball Planet" u kojem su glasala 24 novinara koji prate rukomet i više od sedam hiljada navijača Vranješ je bio najuspješniji rukometni stručnjak u protekloj godini.

Trener koji je na kratko bio i selektor Srbije osvojio je titulu Lige šampiona sa timom koji je pred finalni turnir smatran totalnim autsajderom, što mu je sasvim sigurno donijelo veliki broj glasova.

Vranješ ima 41 godinu, a trenerskim poslom bavi se tek četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.