Ljubušaci razmontirali Iskru, golijada u Livnu

Druga liga Jug, 6. kolo

Ljubušaci razmontirali Iskru, golijada u Livnu

Edmir Škorić

U nedjelju su igrane utakmice petog kola Druge lige FBiH, grupa Jug. 

Sloga iz Ljubuškog je upisala petu pobjedu i to za sada najuvjerljiviju. Ljubušaci su slavili protiv Iskre u Stocu sa visokih 6:0.

Zanimljivo da je prvi gol postignut tek u 48. minuti, kada je Brajković zatresao domaću mrežu. Do kraja utakmice pogađali su po jednom Serdarević, Grgić i Brajković, te rezervista Amel Handžić dva puta.

Prva golijada viđena je u Podhumu u Livnu gdje je Kamešnica bila bolja od Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sa 6:3. Čeko je postigao dva gola, baš kao i Pervan, a po jedan Vukadin i Omazić. Strijelci za goste bili su Gvozden, te Jurleta, koji je postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Blagaj je u Buturović Polju s 2:1 bio bolji od Klisa. Bitevija je u 62. pogodio za domaće, dok je za goste Mazreku pogađao u 30. i 52. minuti. Posušje je minimalno slavio u Grudama, a gol odluke postigao je Begić u 81. minuti.

Šujica je s 4:0 nadigrala HNK Vlašić. Nenadić, Brzović i dva puta Radoš pogađali su za Šujicu, koja je od 53. igrala bez isključenog Stipića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.