Ljungberg potpisao za Celtic

Ljungberg potpisao za Celtic

Jedan od najboljih švedskih igrača svih vremena Fredrik Ljungberg ponovo će igrati na otoku, ali ovaj put ne u Engleskoj nego u Škotskoj i to za Celtic.

Nekadašnji član Arsenala se nakon dvije godine igranja u MLS-u za Seattle i Chicago vratio u Evropu i potpisao ugovor sa Celticom, a debitovati bi mogao već u nedjelju u Old Firmu protiv Rangersa.

Fredie je karijeru počeo u Halmstadu, zatim je igrao devet sezona za Arsenal, jednu za West Ham, te zadnje dvije godine u SAD-u. Za reprezentaciju je odigrao 75 utakmica i postigao 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.