Ljupko Petrović novi trener Lokomotive

Ljupko Petrović novi trener Lokomotive

Nakon što su upisali još jedan poraz i to na Kantridi protiv Rijeke, Lokomotiva je dobila novog trenera. Riječ je o Ljupku Petroviću koji će tu dužnost obavljati do ljeta 2012. godine.

Novi trener Lokomotive nije želio reći ko ga je doveo u klub, ali je izdvojio stavku da to nije bio Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić. Petrović je izjavio kako su kontakti s Lokomotivom bili korektni i da nije bilo "štele" .

"Kontakti su ostvareni preko moga menadžera kojem ne bih htio kazati ime. Uglavnom, spreman sam za posao. Uživam gledati kad mladi igrači stasaju i postaju pravi nogometaši", kazao je Petković.

Novi trener je optimističan sa planovima Lokomotive te se nada da će stvoriti još neke igrače za Modre, dok je bivši trener Ferenčina izjavio kako je trener uvijek krivac:

"Kad ne ide po planu, kad zapnu rezultati, krivac je uvijek trener, pa tako niti ja nisam iznimka."

"Više nema dvojbi, od utorka će Ljupko Petrović biti trener Lokomotive" izjava je i direktora Lokomotive Božidara Šikića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.