Ljuti Ivković: Izgubili smo još u prvoj četvrtini

Srbija zabilježila prvi poraz na Eurobasketu

Ljuti Ivković: Izgubili smo još u prvoj četvrtini

Situaciju je u našoj grupi na Eurobasketu sinoć dodatno zakomplikovala Makedonija. Makedonci su savladali Srbiju, a selektor Dušan Ivković nakon meča iskazao je veliko nezadovoljstvo.

“Izgubili smo praktično već u prvoj četvrtini. Sve ostalo je bilo ispod očekivanja, čak i pokušaji na kraju. Probao sam da razbudim igrače jer nismo smjeli zbog eventualnog kruga izgubiti sa dvadeset poena razlike. Ono na kraju je bio očajnički pokušaj, a ne organizovana i kontrolisana igra,” izjavio je Ivković, te posebno podcrtao da Srbija Makedonce nije podcijenila.

“Nema govora! Oni su bili svjesni da bi poraz značio njihovu eliminaciju. Igraju timski, uigrani su i njihovo iskustvo je presudilo. Poraz je zaslužen, tim nije imao nikakvu reakciju, igrali smo ispod svakog nivoa.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.